Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn huid niet heel slecht word als ik op zomerkamp ben?

Ik ga in de zomer op surfkamp en ik ben heel bang dat mijn huid dan heel slecht gaat worden. De vriendinnen waarmee ik ga hebben allemaal een vrij goede huid en make up op doen daar heeft niet heel veel zin.
Wel werd mijn huid veel beter vorige zomervakantie maar ik ben nogsteeds bang dat ik een slechte huid krijg daar. heeft iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar je altijd rekening mee moet houden is ultraviolette straling van de zon. Vorige keer ging het beter dan je verwachtte. Goed insmeren met een hogere factor van 15 à 20. Heb je last van een onregelmatige huid, acné, dan is dagelijks in de zon prima, maar niet onbeperkt! dus opletten en blijven insmeren. Eind van de dag gewoon onder de douche en daarna geen zware nachtcrême, is niet nodig, wel kun je aftersun aanbrengen. Vergeet niet dat ook als er wolken zijn je bloot staat aan straling: blijven insmeren. Insmeren *smeer niet te dun, smeer tenminste beschermingsfactor 15 *smeer een kwartier tot een half uur voor je de zon in gaat *smeer zo egaal mogelijk *na ca. 45 min. nog eens smeren en weer *na transpireren, zwemmen of afdrogen weer smeren *hoe vetter het middel hoe beter, dunnere spoelen heel snel af Zo voorkom je schadelijke zonnestraling. Fijne vakantie!

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diver...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100