Ga naar de inhoud

Oktober woonmaand 2023: hier vind je de beste deals en kortingen

Update:
Oktober woonmaand woontrends 2023

Oktober is dé woonmaand van het jaar. Waarom? Dan presenteren de grote meubelmerken hun nieuwe collectie en profiteer je van spectaculaire kortingen.

Lees hier wat deze woonmaand precies inhoudt, welke webshops je in de gaten moet houden en wat de nieuwste trends zijn.

Wat kan je verwachten van de oktober woonmaand?

De woonmaand vindt al jaren in oktober plaats, omdat dan alle nieuwe collecties van de grote meubelmerken uitkomen. Breng in deze maand een bezoekje aan een meubelboulevard en ontdek wat voor nieuwe kleuren, materialen, ontwerpen en modellen er zijn.

Zo krijg je een unieke kijk op de woontrends voor het komende jaar. Veel mensen trekken er dan ook op uit om zich te laten inspireren.

Daarom geven verschillende bedrijven spectaculaire kortingen op meubels en accessoires. Ook maken veel winkels ruimte voor hun nieuwe collecties, waardoor meubels en accessoires uit oudere collecties of showroommodellen met hoge kortingen weggaan. Lees: kortingen tot wel 80%!

Waarom is de woonmaand in oktober?

De maand oktober is bewust omgetoverd tot woonmaand. Nu de herfst is begonnen, heeft het zomerse buitenleven plaats gemaakt voor de herfstachtige maanden binnen. Hoogste tijd om van je huis weer een warm en fijn thuis te maken.

Wat kan ik veranderen in huis?

Ga eens bij jezelf na en kijk goed naar je interieur. Is het nog naar wens en smaak en voelt het nog goed? Je hoeft niet te gaan voor radicale veranderingen. Met kleine aanpassingen heb je al snel een groot effect.

Wat dacht je van wat nieuwe accessoires, een vloerkleed of sierkussens? Kan je huis wel een make-over gebruiken? Kijk dan naar een andere kleur op de muren, schaf nieuwe meubels aan of ga voor een compleet nieuwe indeling. Tijdens de oktober woonmaand is niets te gek!

Woontrends 2023

Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je dan inspireren door de 2 belangrijkste woontrends van seizoen 2023/2024.

De tekst gaat onder de afbeeldingen verder >>

Woontrend 1: Rond en zacht

Organische interieurs is wat je nu al steeds meer ziet en wat tijdens dit nieuw seizoen 2023/2024 er nog meer uitspringt in de webshops. Ronde vormen, gebogen lijnen, zachte stoffering. De trend werd al eerder ingezet bij het bankstel en wordt nu in alles doorgevoerd: ronde spiegels, ronde karpetten, accessoires, ronde eettafels, etc. Door ronde vormen te combineren met de nieuwe trendkleuren, krijg je een geheel nieuwe stijl in huis.

Woontrend 2: Binnen is buiten

Tijdens corona waren we veel buiten, meer dan voorgaande jaren. Dit heeft een trend gezet, het buitenleven smaakt naar meer. Buiten is het nieuwe binnen kun je wel zeggen. In elk modern tv programma zie je het terug: gezinnen die achterin de tuin (of in de nieuwe aanbouw) een verlengstuk maken van hun woonkamer. Waar het begon met de zogeheten ‘man-cave (mannengrot)’, zien we nu steeds meer luxe tuinkamers.

Winkelen met korting doe je bij deze webshops

Wie online naar meubels zoekt, ziet al snel dat veel webshops acties hebben. Denk aan winacties, gratis interieuradvies en kortingen. Er zijn een paar webshops die het meeste korting geven.

Webshops met spectaculaire kortingen voor wonen:

Meer over: