Ga naar de inhoud

Waar woont prinses Beatrix? En is ze daar gelukkig?

Update:
prinses-beatrix

Met trots presenteren we een nieuwe editie van “Wie Woont Waar”, waarin we de deuren openen naar het koninklijke huis van niemand minder dan prinses Beatrix. Haar leven heeft vele hoogte- en dieptepunten gekend. Van een jeugd overschaduwd door de oorlog tot haar koningschap en persoonlijke verliezen. Waar woont ze en kan ze van haar welverdiende rust genieten?

Prinses Beatrix woont momenteel op het betoverende Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, een plek met zowel historische waarde als persoonlijke betekenis.

Waar woont prinses Beatrix nu?

Lees hier meer over deze koninklijke woonplek en waarom deze een bijzondere rol speelt in het leven van prinses Beatrix.

Een leven vol tumult

Prinses Beatrix’ levensverhaal is doordrenkt van bijzondere gebeurtenissen. Als peuter werd ze naar het buitenland verscheept tijdens de Duitse invasie. Ze studeerde en trouwde met een omstreden Duitser, wat tot opschudding leidde.

Haar koningschap werd getekend door krakersoproer, gezondheidszorgen rond haar man Claus en het verlies van een zoon. Andere bekende zaken, zoals de Zorreguieta-kwestie, de Margarita-affaire en de Mabelgate, zorgden voor tumult in de media.

‘Beatrixisme’ werd in de politiek synoniem met perfectionisme, zakelijkheid en eigenzinnigheid.

Terug naar Kasteel Drakensteyn

Beatrix is in 2014 teruggekeerd naar Kasteel Drakensteyn, dat ze eerder van 1963 tot 1981 bewoonde. Waarom heeft ze gekozen voor deze terugkeer? Er zijn meerdere redenen. Allereerst voelt het kasteel als thuis, een plek waar ze rust en privacy kan vinden. In vergelijking met haar voormalige woonplaats, Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, biedt Kasteel Drakensteyn haar meer afzondering. De prachtige omgeving draagt bij aan haar liefde voor deze plek.

Is Kasteel Drakensteyn open voor publiek?

Het kasteel en landgoed zijn niet toegankelijk voor publiek aangezien Drakensteyn privébezit is gebleven en daardoor, anders dan andere koninklijke paleizen, niet onder het Rijksvastgoedbedrijf valt.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Redenen voor de terugkeer Prinses Beatrix

Naast persoonlijke voorkeur kunnen andere overwegingen hebben bijgedragen aan de beslissing van prinses Beatrix. De aanstaande verhuizing van haar zoon, Koning Willem-Alexander, en zijn gezin naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, kan een rol hebben gespeeld. Dit stelt haar in staat dichter bij haar kleinkinderen te wonen en Kasteel Drakensteyn kan fungeren als een soort uitvalsbasis voor de koninklijke familie.

Historische waarde van Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn, dat teruggaat tot 1360, werd in 1959 door prinses Beatrix gekocht. Het heeft een rijke geschiedenis en diende na haar koningschap als buiten- en gastenverblijf. Het kasteel onderging in 1963 en 2006 restauraties en renovaties, waarbij het werd gemoderniseerd en beveiligd.

Is prinses Beatrix daar gelukkig?

Volgens buitenlandse media is prinses Beatrix niet gelukkig op Kasteel Drakensteyn en kampt ze met eenzaamheidsgevoelens.

Bekijk de video waarin ShowNews de geruchten toelicht >>

Foto: koninklijkhuis

Meer over: