Ga naar de inhoud

Gratis: Top 10 magische paddenstoelenroutes voor natuurliefhebbers

Update:
Top 10 Paddenstoelenroutes van Natuurmonumenten

Kun je niet wachten op een aantal mooie herfstdagen? Laat je niet weerhouden door de regen, de natuur is nu op zijn mooist! Download de gratis Top 10 paddenstoelenroutes van Natuurmonumenten en ontdek de mooiste wandelingen.  

Ontdek wandelend paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren

Boswachters genieten van dit jaargetijde, waarin de bossen transformeren en paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren de grond uit schieten. Ze kennen het Nederlandse bos als geen ander en die kennis delen ze het liefst met iedereen. Omdat ze daar niet elke dag tijd voor hebben, bedachten ze een routeboekje met 10 ‘magische’ wandelingen. Een boekje speciaal gemaakt voor natuurliefhebbers die graag – of juist met deze regenachtige dagen – de natuur induiken om paddenstoelen te aanschouwen.

10 verschillende paddenstoelenroutes door uitgestrekte bossen

De paddenstoelenroutes nemen je mee door uitgestrekte bossen, waar je geniet van de magie van paddenstoelen. Deze schimmels, naast hun visuele pracht, spelen ook een cruciale rol in de natuurlijke processen. Als opruimers helpen ze bij het afbreken van hout, naalden en bladeren, en zetten ze deze om in voedsel voor het bos. Bovendien dienen paddenstoelen als voedselbron voor veel dieren en werken ze als belangrijke bondgenoten van bomen en planten.

Wist je bijvoorbeeld dat paddenstoelen via ondergrondse zwamvlokken rond de wortels van bomen en planten fungeren als leveranciers van water en mineralen? Dit maakt de flora beter bestand tegen droogte en uitdagende omstandigheden en dat is te zien tijdens zo’n paddenstoelenroute.

Trek je vooral niets aan van regen of wind, kies een mooie paddenstoelenroute en ‘hop’ naar buiten. 

Ga wel altijd goed voorbereid in de natuur wandelen! Neem een rugzak met wat te eten en drinken mee, een regenjas of cape, eventueel een routekaart (of app op de telefoon) en EHBO spullen. Laat iemand weten dat je een (lange) wandeling gaat maken.

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten, gesteund door donateurs, leden en vrijwilligers, zet zich in voor het behoud van de Nederlandse natuur. In deze tijden heeft de natuur onze steun harder nodig dan ooit. Zorgen voor de natuur betekent ook zorgen voor onszelf, want de natuur is de plek waar we tot rust komen, wandelen, ontmoeten en ontdekken.

Lees al onze Groen-tips!

Bron: natuurmonumenten

Meer over: