Ga naar de inhoud

Spaarpunten bij winkels vaker beperkt houdbaar

Update:
spaarpunten bij winkels beperkt houdbaar

Let op! Aan het einde van deze maand vervallen de spaarpunten van de Etos. Na 25 juni kun je ze niet meer verzilveren. De punten zijn nog wel tot en met 16 juni te delen met iemand anders.

Veel winkels hebben spaarpunten en die zijn heel vaak niet meer tot in lengte der dagen op te sparen. Hieronder geven we je een paar voorbeelden van winkelketens (bij jou in de buurt) die hun spaarsystemen begrenzen. Doe er je voordeel mee.

Laat spaarpunten niet verlopen 

Het bestaande spaarprogramma van drogisterijketen Etos stopt deze maand. Tot 25 mei kreeg iedereen nog punten bij elke euro die men bij Etos besteedde. Die punten vervallen nu per 25 juni. Wat nog wel kan is punten delen met iemand anders. Dit kan nog tot en met 16 juni. Houd er dus rekening mee dat wanneer jij punten hebt gespaard, je deze dus niet meer kunt gebruiken na de 25e.

Geldigheidsduur Airmiles-punten ook minder geworden

Ook de geldigheidsduur van Airmiles is minder geworden. Vanaf februari zijn jouw Airmiles nog maar 2 jaar op te sparen. Als het goed is ben je, wanneer je in het bezit bent van een bonuskaart/airmileskaart wel per e-mail op de hoogte gebracht van het verlopen van de punten. Airmiles sparen doe je bij: Albert Heijn, Etos, Essent, Mastercard, Praxis, Shell en Booking.com.

De Hema hanteert al langer een uiterste geldigheid

De punten van de Hema vervallen ook elk jaar. Dat is al geruime tijd het geval, alleen weet niet iedereen dat. De Hema geeft klanten nog wel elk jaar de tijd om het in de eerste maand van het nieuwe jaar de punten te gebruiken. Voorbeeld: jouw punten in 2023 zijn nog geldig tot en met 28 januari 2024. Ook is het mogelijk om in december je punten om te laten zetten in een voucher. Die kun je dan nog 6 maanden inzetten voor jouw aankopen.

Kortom: hou goed bij wat er op je pasjes staat, neem ze altijd mee in een pasjeshouder (of zet ze in je wallet-app van je smartphone), en gebruik ze voor de kortingsacties. En ja, we weten het: het is bij de kassa soms net of je de boekhouding en administratie van het bedrijf zelf aan het doen bent. Ach, doe er gewoon je voordeel mee!

Bron: Geldgids.

Meer over: