Ga naar de inhoud

Online dierenarts, gemak voor jou en je huisdier

Update:
In samenwerking met:

We doen tegenwoordig best veel op afstand: thuiswerken, afspraken en zelfs een doktersbezoek. Wel zo makkelijk dat een online dierenarts ook beschikbaar is. Een online dierenarts maakt het voor huisdiereigenaren namelijk mogelijk om op een snelle manier advies te kunnen vragen aan een gecertificeerde dierenarts.

De grote vraag is dan ook: wat kan een online dierenarts voor jou en je huisdier(en) betekenen? 

Waarmee kunnen online dierenartsen je helpen?

Net als een huisarts, kunnen online dierenartsen kundig advies geven over het probleem van jouw hond of kat. Vooral handig wanneer je huisdier zenuwachtig van een dierenarts wordt of wanneer je geen vrij kan krijgen van je werk.

De volgende problemen kun je prima met een online dierenarts bespreken: 

  • Allergieën, jeuk, huiduitslag, conjunctivitis, oorinfecties en insectenbeten
  • Vlooien- en tekenplagen
  • Dieetzorg, gewichtsbeheersing en gedragsproblemen
  • Rugpijn, verstuikingen of snijwonden en kneuzingen 
  • Milde hoest en bronchitis
  • Urine problemen, braken en diarree
  • Vervolgconsulten na de operatie

De 4 voordelen van een online dierenarts?

Huisdieren hebben, net als wij, reguliere zorg nodig. Hoewel het makkelijk is voor een mens om even snel langs de huisarts te gaan, is het minder makkelijk om een huisdier naar de dierenarts te brengen. Hoge kosten, lange wachttijden en het kan moeilijk zijn om bij de dierenarts te komen als je bijvoorbeeld geen auto hebt. Een online dierenarts kan daarom uitkomst bieden. We zetten de voordelen op een rijtje: 

1. Geen lange wachttijden

Wanneer je graag snel advies over je huisdier wilt, is het vervelend om lang te moeten wachten of zelfs maar een afspraak te maken. Met een online dierenarts kan je vaak sneller en makkelijker terecht, waardoor er meteen iemand beschikbaar is om je online advies te geven. 

2. Geen nerveuze hond of kat

Veel huisdieren ervaren angst voor de dierenarts. Door een online consult te boeken voor je huisdier, vermijd je deze problemen want de dierenarts heeft alle aandacht voor je, óók online.

3. Het is makkelijker

Net zoals thuiswerken een uitkomst kan zijn, kan ook een online dierenarts uitkomst bieden. Je hoeft geen vrij van je werk te nemen en kunt makkelijk thuis het probleem van jouw huisdier aankaarten, zonder een auto te hoeven regelen.

4. Dierenartspraktijken zijn duur

De kosten voor een dierenarts kunnen hoog oplopen, zeker wanneer je een avond- of weekendconsult hebt. Het tarief van een online dierenarts is een stúk goedkoper dan bij een dierenartspraktijk. Je weet direct waar je aan toe bent, maar dan zonder hoge kosten.

Hoe werkt zo’n consult precies?

Als je een online consult boekt, zoals bijvoorbeeld met een dierenarts van Cooper Pet Care, dan kun je vrij makkelijk aan de slag. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je online direct een afspraak inplannen. Meestal kan je al binnen een half uur terecht! 

Als je je afspraak inplant, vul je een aantal vragen over jouw huisdier in. Bijvoorbeeld dat je hond al een dag aan het braken is of dat je kat ineens erg schuw is geworden. Zo weet de dierenarts meteen waar hij je mee kan helpen. Zodra je afspraak in het systeem staat, krijg je een bevestigingsmail. Hier staat meestal de volgende info in: 

  • Een uitleg over hoe een online consult werkt
  • Wie jouw behandelend dierenarts is 
  • De details die je zelf hebt aangegeven, waaronder het probleem van jouw huisdieren

Vlak voor je consult van start gaat, krijg je nog een herinneringsmail. 

Wat kan ik verwachten van het consult?

Tijdens het online dierenarts consult stelt de dierenarts je meerdere vragen over je huisdier om erachter te komen wat het probleem is. Ook wordt je gevraagd om met een camera bepaalde delen van je huisdier te laten zien. Wel zo makkelijk om dus je mobiel bij je te hebben zodat je dit goed kunt laten zien. 

Makkelijk dierenartsadvies met Cooper Pet Care

Cooper Pet Care biedt online consulten aan. Zij begrijpen dat we allemaal een druk leven hebben. Als jouw kat of hond een probleem heeft waar je je zorgen over maakt, kun je contact opnemen met een van deze dierenartsen. Ze staan direct voor je klaar om je te helpen!

In samenwerking met:

Meer over: