Ga naar de inhoud

ONS kijktips voor oktober: ouderwets genieten van klassieke films

Update:
ONS nostalgische tv
In samenwerking met:

Herinner jij je de film Lawrence of Arabië nog? Of heb je deze klassieker niet eerder gezien? Kijk deze film op zaterdag 7 oktober bij ONS. En naast het uitzenden van deze nostalgische film zijn er de maand oktober nog veel meer oude (en nieuwe) favorieten om van te genieten. 

De filmklassieker ‘Lawrence of Arabia’ kijken bij ONS

Oktober wordt bij ONS weer ouderwets genieten van bijzondere uitzendingen. Oude favorieten zoals ‘Fantasy Island’ en House of Cards keren terug en ook filmklassiekers zoals ‘Easy Rider’ en ‘Lawrence of Arabia‘ zorgen voor heerlijk lange filmavonden.

ONS kijken via je eigen tv provider

Je kunt ONS eenvoudig via je eigen tv provider ontvangen. Kijk in het overzicht van ONS waar de zender bij jou te vinden is en kruip voor de Oscar winnende film ‘Lawrence of Arabië’ lekker op de bank.

Heb je geen zin in deze oorlogsfilm, maar wel in een ander nostalgisch televisieprogramma? Kijk in het programma aanbod van ONS. Daar vind je meer aankondiging voor de komende 7 dagen.

Over de film ‘Lawrence of Arabië’

Over de film ‘Lawrence of Arabia: In 1935 overlijdt kolonel Thomas Edward Lawrence bij een motorongeluk. Tijdens zijn herdenkingsdienst geven alle aanwezigen uiteenlopende meningen over hem; sommigen vinden hem een schurk. Anderen prijzen hem de hemel in. 

Het filmverhaal keert vervolgens terug naar 1916, toen Engeland en Frankrijk tegen Duitsland vochten in de Eerste Wereldoorlog. Turkije, dat lange tijd het Midden-Oosten regeerde, sloot zich aan bij de zijde van Duitsland. Het verenigen van de Arabische stammen onder Turks bestuur bleek cruciaal voor de Britse strategie om het Ottomaanse Rijk te verslaan. De jonge luitenant Lawrence wordt naar Arabië gestuurd en neemt het initiatief om de Arabische opstand te leiden. Gegarandeerd spannend!

Bekijk hier alvast de trailer >>

  • Regie: David Lean 
  • Spelers: Peter O’Toole, Omar Sharif en Alec Guinness 
  • Land: Verenigd Koninkrijk 
  • Genre: Oorlog/avontuur
  • Jaar: 1962 
  • Uitzending: Zaterdag 7 oktober om 21.00 uur

Bij ONS in oktober ook ouderwets (en herhaald) genieten van series

In oktober zijn ook ‘The adventures of Sherlock Holmes‘ te zien bij ONS, waarin we zien hoe Sherlock Holmes tijdens een worsteling met zijn aartsvijand Professor Moriaty van de rotsen in het kolkende water stort. Ook al wordt zijn lichaam niet gevonden, het is duidelijk dat niemand een dergelijke val overleeft. 3 jaar later vindt er echter een wonderbaarlijke wederopstanding plaats.

De briljante detective Sherlock Holmes is een creatie van schrijver Sir A. Conan Doyle en is 1 van de beroemdste en populairste detectives ter wereld. De avonturen van Sherlock Holmes zijn meerdere malen verfilmd en de rol van Holmes is al door verschillende acteurs gespeeld. In deze 11-delige serie wordt de rol van de detective wederom gespeeld door Jeremy Bret, die wel de ‘beste Sherlock Holmes tot nu toe’ wordt genoemd.

  • The Return of Sherlock Holmes (11 afleveringen).
  • Vanaf 2 oktober iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering om 21.00 uur.

Top 3 beste muziekprogramma’s bij ONS

Steevast in de top 3 van best bekeken programma’s duiken bij ONS muziekspecials met schlager en volksmuziek op. Daarom start er ook eind oktober weer een reeks Duitstalige muziekprogramma’s op de vrijdagavond. Vanaf 20 oktober iedere vrijdag om 20.00 uur met een herhaling op de daaropvolgende dinsdag om 21.30 uur.

  • Vrijdag 20 oktoberMelodien der Berge, herhaling dinsdag 24 oktober. Presentator Michael Harles neemt de kijkers mee op een muzikale reis naar de regio Imst, welke zich kenmerkt door een adembenemend berglandschap, levende tradities, culinaire specialiteiten en vele interessante verhalen en gesprekken met de lokale bevolking. Ursprung Buam & Alpenbrass, Andrea Wirth, das Tiroler Echo, das Quintett unas zwoa drei, die Tschirgant Spatzen, die Jodlervagabunden & Walter Scholz.
  • Vrijdag 27 oktoberFriede, Liebe, Heimat, herhaling dinsdag 31 oktober. Schlager en volksmuziek rondom het thema ‘vrede’ met onder andere Rudy Giovannini, Graziano, Belsy, Herzblatt, Andy Borg, Amigos, Die Mayrhofner und Liane & Reiner Kirsten.
  • Vrijdag 3 novemberImperia – Faszinierende Ligurien, herhaling dinsdag 7 november. Op reis in Italië met onder andere Tommy Steib, Rosenherz, Bobby Rosso, Die Grubertaler, Silvio Samoni, Andy Borg, Géraldine Olivier, Captain Freddy.

In samenwerking met:

Meer over: