Ga naar de inhoud

Tweedehands producten: 7x de meest verkochte

Update:

Tweedehands kopen wordt steeds populairder. Logisch, want het is goed voor de planeet en onze portemonnee! Maar liefst 57 procent van de Nederlanders kocht in 2021 wel eens tweedehands. Welke producten zijn er het meeste tweedehands gekocht?

Verbazingwekkend genoeg staan auto’s er niet tussen.

Niet nieuwe items steeds populairder

Er is niets zo leuk als tweedehands kopen. Je bespaart een heleboel geld en je doet ook iets goed voor het klimaat. Er zijn namelijk al genoeg spullen op de wereld, en hoe minder er gemaakt en weggegooid hoeft te worden, hoe minder de natuur eronder lijdt! Helemaal geen slecht idee dus, om eerst eens de plaatselijke kringloop of een online marktplaats zoals Tweedehands.net te checken als je iets nieuws nodig hebt.

Top 7 meest gekochte tweedehands artikelen

Volgens onderzoek van e-commercebedrijf Veepee doen veel Nederlanders dat dan ook. In 2021 kocht 57 procent van de Nederlanders wel eens iets wat al van een ander is geweest. Welke producten geven we nu het allerliefst een tweede leven? Ook dat weet het onderzoek te vertellen. De meest populaire categorieën tweedehandsproducten in Nederland zijn:

  1. Meubels en woondecoratie (68 procent)
  2. Kleding (64 procent)
  3. Accessoires (35 procent)
  4. Sieraden (12 procent)
  5. Designeritems (20 procent)
  6. Elektronica (25 procent)
  7. Schoenen (20 procent)

Mocht je dus wat bij willen verdienen de komende tijd, kan het dus een idee zijn om je spullen uit te zoeken en iets uit het bovenstaande lijstje te koop te zetten. Als je daarbij geen concurrentie wil hebben van commerciële bedrijven, kijk dan eens op Tweedehands.net: de tweedehands marktplaats van en voor particulieren.

Meer over: