Ga naar de inhoud

Máxima is jarig, hoera! Hoe gaat ze haar 53e verjaardag vieren?

Update:
Koningin Máxima jarig

Ook zij is weer een jaartje ouder. Koningin Máxima. Dit jaar wordt ze 53. Waar gaat ze dit jaar de kaarsjes uitblazen? Haar vorige verjaardagen werden groots gevierd met leuke feesten. Hoe gaat haar verjaardag er dit jaar uitzien? Laten we eens speculeren. 

Al lijkt ze er steeds jonger en knapper op te worden. Ze blaast vandaag 53 kaarsjes uit en houdt nog steeds van een feestje.

Festiviteiten en huldeblijken

Op haar verjaardag worden vaak festiviteiten georganiseerd door het Nederlandse volk om haar te eren en haar bijdrage aan de samenleving te vieren. De media besteden ook veel aandacht aan deze dag, met speciale programma’s en artikelen die de vele facetten van haar leven en werk belichten. 

Internationale felicitaties

Niet alleen in Nederland wordt Máxima’s verjaardag gevierd; over de hele wereld sturen mensen hun felicitaties en goede wensen naar de koningin. Diplomatieke missies, internationale organisaties en wereldleiders sturen vaak berichten van felicitatie om haar een gelukkige verjaardag toe te wensen, waardoor haar verjaardag een internationale viering wordt.

Felicitaties voor Máxima

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Wat krijgt Máxima voor haar verjaardag?

Koningin Máxima ontvangt op haar verjaardag vaak een breed scala aan cadeaus, variërend van persoonlijke geschenken tot symbolische gebaren. Deze geschenken kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, waaronder leden van de koninklijke familie, politici, ambassadeurs, organisaties en het Nederlandse volk. Hier zijn enkele voorbeelden van mogelijke cadeaus die koningin Máxima zou kunnen ontvangen:

  1. Persoonlijke geschenken: dit kunnen geschenken zijn die zijn uitgekozen met Máxima’s persoonlijke interesses en voorkeuren in gedachten, zoals sieraden, boeken, kunstwerken of modeaccessoires.
  2. Symbolische geschenken: sommige cadeaus hebben een symbolische betekenis die verband houdt met Máxima’s rol als koningin of haar inzet voor bepaalde doelen. Dit kunnen bijvoorbeeld geschenken zijn die haar liefdadigheidswerk ondersteunen, zoals donaties aan goede doelen of initiatieven die zij steunt.
  3. Culturele geschenken: als vertegenwoordigster van Nederland ontvangt Máxima vaak geschenken die de culturele diversiteit en erfgoed van het land weerspiegelen. Dit kunnen bijvoorbeeld kunstwerken, muziekinstrumenten, ambachtelijke producten of culinaire lekkernijen zijn.
  4. Huldeblijken van het Nederlandse volk: het Nederlandse volk toont vaak zijn genegenheid en waardering voor koningin Máxima door middel van speciale cadeaus of collectieve gebaren. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemen, tekeningen van kinderen, brieven of andere attenties zijn die worden aangeboden tijdens publieke evenementen of via post.
  5. Internationale geschenken: als prominente figuur op het wereldtoneel ontvangt Máxima soms ook geschenken van buitenlandse staatshoofden, diplomaten of internationale organisaties als blijk van vriendschap en respect.

Het is gebruikelijk dat de details van de ontvangen geschenken worden bijgehouden en in sommige gevallen openbaar worden gemaakt als onderdeel van de transparantie van de koninklijke activiteiten.

Is er een feest?

Het wordt zeker gevierd, maar helaas wordt dit vaak afgeschermd van de publiciteit. Wel weten we dat Máxima dol is op muziek en op dansen. Hoe hare majesteit exact haar verjaardag viert, weten we niet.

Hang de vlag uit

Net als op Koningsdag, is het ook op de verjaardag van koningin Máxima gebruikelijk om de Nederlandse vlag uit te hangen, compleet met een oranje wimpel. Een opvallend detail is dat dit niet bij alle Rijksgebouwen gebeurt, maar alleen vanaf de hoofdgebouwen. Dit voegt een extra vleugje feestelijkheid toe aan de viering van koningin Máxima’s verjaardag en is een traditie die door veel Nederlanders wordt gevolgd als teken van respect en loyaliteit aan de koninklijke familie. De verjaardag van koningin Máxima wordt vaak gezien als een gelegenheid voor Nederlanders om samen te komen en hun waardering te tonen voor haar rol als koningin en haar bijdragen aan de samenleving.

Speciale uitzendingen

Televisie- en radiostations kunnen speciale programma’s uitzenden ter ere van koningin Máxima’s verjaardag, waarin haar leven, werk en betekenis worden belicht. Eerdere jaren kwam RTL Boulevard met een special ter ere van haar verjaardag.

Familietijd 

Naast alle festiviteiten is er ook tijd voor Máxima om samen met haar familie te genieten en te reflecteren op het afgelopen jaar. Als toegewijde echtgenote en moeder zal ze ongetwijfeld kostbare momenten doorbrengen met koning Willem-Alexander en hun 3 dochters, waarbij ze herinneringen ophalen en vooruitkijken naar wat de toekomst zal brengen.

Paleis Huis ten Bosch locatie verjaardag?

Om een privé en exclusief feest te garanderen, wordt gespeculeerd dat er festiviteiten zijn bij Paleis Huis ten Bosch. Dit historische paleis biedt voor deze gelegenheid ook een afgeschermde omgeving voor de royals en hun dierbaren. Het paleis is omringd door een grote tuin – wat met een aangenaam weertje – het perfecte decor is voor een luxe tuinfeest. Verboden toegang voor pottenkijkers. Dat wel.

Koninklijke verjaardagen zijn niet altijd een privéaangelegenheid. Neem de verjaardag van koning Willem-Alexander. Die vieren we elk jaar met een nationale vrije dag op 27 april. En meer koninklijke families hebben de traditie om hun verjaardagen op een bijzondere manier en in het openbaar te vieren. Vaak met veel pracht en praal. En soms ook niet. Het verschilt ook per jaar. Net als bij ons.

Wat draagt Máxima tijdens haar verjaardag?

Koningin Máxima staat bekend om haar gevoel voor mode en draagt vaak kleurrijke en elegante outfits. Laten we ook hier eens over speculeren. Wat draagt ze dit jaar op haar verjaardag? Maxima heeft een voorkeur voor jurken met bloemenprints. Maar het kan ook zomaar een jurk met tijgerprintje zijn. En wordt het volgens de laatste beauty trend een jurk met een hoge split? Of misschien eerder een opvallend broekpak?

En is het ontwerp van haar favoriete ontwerper Natan of van Oscar de la Renta? Het zou haar ook wel staan als het dit jaar weer een creatie is van Hollandse bodem. Herinner je je nog het ontwerp dat Máxima droeg van Iris van Herpen? We zijn verliefd op alle kleurige outfits van Máxima.

Ook dit jaar weer een traktatie met Argentijnse koekjes?

Toen Máxima 49 jaar werd bakte ze speciaal voor haar eigen verjaardag Argentijnse koekjes voor haar gasten. Het recept dat ze deelde via Instagram werd een hit. Veel bakkers namen het recept van haar ‘Alfajores de dulce de leche’ over en verkochten ze tijdens het Hemelvaartsweekend.

Achtergrond

Geboren op 17 mei 1971, is Máxima een van de meest geliefde leden van de koninklijke familie. Haar charme, warmte en betrokkenheid hebben haar tot een populaire figuur gemaakt, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Koning Máxima viert haar 53ste verjaardag

Verjaardagen hebben een bijzondere betekenis voor onze royals. Ze vormen een gelegenheid om het leven te vieren en terug te blikken op een jaar van dienstbaarheid aan het land. Máxima is deze week het feestvarken van de Koninklijke familie. Ze is 17 mei jarig en wordt 53 jaar.

Naar verluidt is ze ook van plan om het te vieren. Dit staat gepland in het weekend na haar verjaardag, 18 en 19 mei 2024. Ze viert het dan in besloten kring en in huiselijke kringen. Nou ja ‘huiselijk’, ze viert het meer ‘Au palais’. In elk geval is te verwachten dat haar verjaardag niet in een openbare gelegenheid plaatsvindt. 

Haar roots

Dit jaar vieren we haar 53e verjaardag! Op 17 mei 1971 werd Máxima Zorreguieta geboren in Buenos Aires, Argentinië, als oudste dochter van Jorge Zorreguieta en María del Carmen Cerruti. Ze groeide op in een hecht gezin van 3 kinderen, omringd door de levendige cultuur van Buenos Aires.

Koningin Máxima heeft 2 broers: Martín en Juan Zorreguieta. Naast haar 2 broers heeft Máxima ook één zus, Inés Zorreguieta, en 3 halfzussen uit het eerste huwelijk van haar vader.

Een opleiding in economie en een carrière in New York

Máxima volgde haar passie voor economie en studeerde af aan de Universiteit van Buenos Aires met een graad in economische wetenschappen. Na haar studie verhuisde ze naar New York, waar ze haar carrière in de financiële sector begon. Haar vastberadenheid en toewijding brachten haar naar verschillende prestigieuze functies bij financiële instellingen, waaronder Deutsche Bank.

Een koninklijke toekomst in Nederland

Haar leven nam een ​​koninklijke wending toen ze in 1999 prins Willem-Alexander ontmoette tijdens de Seville Fair in Spanje. Het paar trouwde op 2 februari 2002 en Máxima werd prinses der Nederlanden. Sindsdien heeft ze zich met hart en ziel ingezet voor haar nieuwe vaderland, waarbij ze haar expertise in economie en haar passie voor sociale ontwikkeling heeft gecombineerd.

Een actieve rol in de Nederlandse samenleving

Als koningin heeft Máxima een actieve rol gespeeld in het bevorderen van financiële inclusie en het stimuleren van ondernemerschap, met een speciale focus op vrouwen en jongeren. Ze heeft talloze initiatieven ondersteund en programma’s gelanceerd om mensen te helpen financiële vaardigheden te ontwikkelen en toegang te krijgen tot financiële diensten.

Een toegewijde echtgenote en moeder

Naast haar officiële taken als koningin, is Máxima ook een toegewijde echtgenote en moeder. Samen met koning Willem-Alexander vormt ze een hecht koninklijk paar en samen hebben ze 3 dochters: prinses Catharina-Amalia (geboren in 2003), prinses Alexia (geboren in 2005) en prinses Ariane (geboren in 2007).

Wil je meer weten over het leven van Máxima, volg dan de serie op Videoland over Máxima.

Ben je koningsgezind en wil je geen verjaardag vergeten? Zet onderstaande op jouw verjaardagskalender

  • 19 januari – Prinses Margriet (1943)
  • 31 januari  – Prinses Beatrix (1938)
  • 4 februari – Prinses Marilène (1970)
  • 21 maart – Graaf Claus-Casimir (2004)
  • 22 maart – Prins Pieter-Christiaan (1972)
  • 10 april – Prins Floris (1975)
  • 10 april – Prinses Ariane (2007)
  • 17 april – Prins Maurits (1968)
  • 18 april – Prinses Annette (1972)
  • 27 april – Koning Willem-Alexander (1967)
  • 30 april – Mr. Pieter van Vollenhoven (1939)
  • 17 mei – Koningin Máxima (1971)
  • 25 mei – Prinses Laurentien (1966)
  • 3 juni – Gravin Leonore (2006)
  • 8 juni – Gravin Eloise (2002)
  • 26 juni – Prinses Alexia (2005)
  • 5 augustus – Prinses Irene (1939)
  • 11 augustus – Mabel Wisse Smit (1968)
  • 11 oktober – Prins Constantijn (1969)
  • 18 oktober – Prinses Aimée (1977)
  • 27 oktober – Prinses Anita (1969)
  • 7 december – Prinses van Oranje, Amalia (2003)
  • 25 december – Prins Bernhard jr. (1969)

Gefeliciteerd

Van het team van Startpagina, een dag gevuld met warmte, vreugde en alle prachtige momenten die je verdient. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Koningin Máxima!

Hoofdfoto: Michel Porro / Contributor (Getty Images)
Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Meer over: