Ga naar de inhoud

Hugo Borst botst met Ronald Koeman over Oranje-speler Brian Brobbey

Update:
Brobbey

Het botert even niet zo tussen journalist/schrijver Hugo Borst en bondscoach Ronald Koeman. Borst ergert zich dood aan de uitspraken die Koeman deed in de voetbalshow Rondo.

De trainer van het Nederlandse elftal liet zich daarin kritisch uit over de huidige prestaties van spits Brian Brobbey. Hij vroeg zich hardop af wat Brobey eigenlijk heeft te zoeken bij de clubs waar hij tot nu toe heeft gespeeld. Dat schoot Borst in het verkeerde keelgat.

Brobbey zelf kan er gelukkig wel mee leven, zegt hij. Tekst gaat onder de video verder >>

Balaanname en afwerking zijn onvoldoende

“Ik hoop dat Brobbey zich door ontwikkelt”, zei Koeman in het tv-programma. Daarvoor heeft de spits volgens hem gelegenheid genoeg gehad bij Ajax en andere clubs waar hij speelde waaronder het Duitse Leipzig. “Zijn aanname en manier van afwerken zijn onvoldoende. Ik vraag me af wat je als spits bij dat soort clubs doet.” Trainers moeten volgens Koeman toch extra hun best doen om Brobbey op niveau te krijgen.

Wat bezielt Koeman

In zijn column in het Algemeen Dagblad leest Borst op zijn beurt de bondscoach de les. Wat bezielt Koeman, als bondscoach van het Nederlands elftal, om spelers op televisie kritiek te leveren?, luidt het commentaar van de columnist. Hij neemt het op voor de Ajax-spits. “Tegen Brighton raakte Brobbey met 1 trap 2 palen. Tegen Almere City scoorde de weer goed spelende Brobbey niet. Wel twee assists.”

Brobbey en Bergwijn uitgeschakeld voor Oranje

“Hopelijk corrigeert Koeman zichzelf en stelt hij Brobbey op tegen Ierland en Gibraltar”, vervolgt Borst. Dat zal niet gebeuren want de spits speelt sowieso niet. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Brobbey niet inzetbaar is. Datzelfde geld voor zijn Ajax-teamgenoot Steven Bergwijn. Het stelt Ronald Koeman voor de uitdaging om nieuwe spelers te vinden voor de komende interlands tegen Ierland en Gibraltar.

Lange blessurelijst drukt zwaar op Koeman

Hij kreeg ook al te horen dat Nathan Aké niet beschikbaar is voor de Oranjeselectie. De lange blessurelijst van het Nederlands Elftal bevat enkele sleutelspelers zoals Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Frenkie de Jong, Sven Botman en Memphis Depay. De blessures drukken zwaar op de schouders van Koeman.

Zaterdag interland tegen Ierland, dinsdag tegen Gibraltar

Oranje speelt zaterdag de op 1 na laatste kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland. In een uitverkochte Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is Ierland de tegenstander. 3 dagen later, dinsdag 21 november, staat in Estádio Algarve in Faro (Portugal) het treffen met het nog puntloze Gibraltar op het programma. Beide duels beginnen om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Hoop is nog niet verloren voor Oranje

Hoewel Oranje te maken heeft met veel blessures en afmeldingen, is alle hoop nog niet verloren. Nederland moet winnen in minimaal 1 van de komende 2 wedstrijden om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Bovendien is er een andere mogelijkheid voor Nederland om zich te kwalificeren, zelfs als ze beide wedstrijden verliezen. Als Griekenland verliest van Frankrijk, kan Nederland zich nog steeds rechtstreeks kwalificeren voor het EK.

Bron: FC Update

Meer over: