Ga naar de inhoud

Zo haal je het luxe hotelgevoel naar je slaapkamer

Update:
In samenwerking met:

Ben je ook zo dol op het luxe hotelgevoel? Het goede nieuws is dat je dit gevoel ook naar je eigen slaapkamer kunt brengen. Een paar simpele aanpassingen kunnen al een groot verschil maken en ervoor zorgen dat je slaapkamer eruitziet en aanvoelt als een chique hotelkamer. In dit artikel geven we je handige tips en tricks om dat ultieme luxe hotelgevoel te creëren in je eigen slaapkamer. Lees snel verder en laat je inspireren!

1. Luxe bed voor het ultieme hotelgevoel

Het belangrijkste om lekker te kunnen slapen is natuurlijk het bed. En is het je opgevallen dat bijna alle hotelkamers een boxspring hebben? Dat is niet voor niets: die liggen heerlijk comfortabel én gaan lang mee. Combineer dit met een pocketvering matras zodat het zich aanpast aan jouw lichaam, en je wordt iedere ochtend uitgerust wakker alsof je op vakantie bent. Het Emma Deluxe Boxspring bed heeft alles wat een hotelbed ook heeft: de luxe uitstraling, het comfort en een ergonomisch verantwoord matras dat jou in elke slaappositie ondersteunt op de juiste drukpunten. Nooit meer rug- of nekpijn na het slapen, hoera!

2. Beddengoed horen bij het hotelgevoel

Nog iets wat je slaapkamer net even dat beetje extra geeft: mooi beddengoed. Een verfrommeld katoenen laken geeft toch net een ander gevoel dan een mooi aangekleed bed. Investeer daarom in beddengoed dat jij mooi vindt én fijn vindt liggen (satijn is bijvoorbeeld niet voor iedereen weggelegd), en kleed het daarna extra aan. Denk aan een sprei en sierkussens. Zorg dat alles mooi strak ligt en je zal merken wat voor een plezier het je brengt om ’s avonds in je bed te kruipen.

3. Opbergruimte

Nog zoiets fijns aan hotelkamers: er slingert nooit rommel rondt. Wanneer je binnenloopt is het helemaal opgeruimd. Zo kun jij in alle rust ontspannen. Daarom is opbergruimte essentieel als jij je slaapkamer net zo strak als een hotelkamer wil houden. Maak bijvoorbeeld een mooie kastenwand voor de meeste rust. Heb je een kleine slaapkamer? Geen zorgen, ook dan kun je dat hotelkamer gevoel creëren. De Emma Deluxe Boxspring heeft namelijk iets extra’s: opbergruimte! Je kunt in de opbergruimte van wel 19 centimeter diep van alles kwijt: van schoenen tot lakens tot bordspelletjes.

Opbergruimte onder bed

4. Kleurgebruik en materialen maken het hotelgevoel af

Als laatste is de aankleding van de rest van de kamer natuurlijk ook belangrijk. Ga voor kleuren en materialen die een luxe uitstralingen hebben. Denk hierbij aan volle, koninklijke kleuren als okergeel, olijfgroen, diepblauw, donkergroen, donkerbruin en zwart, maar ook beige past hierbij. Je kunt ook gaan voor een behang met een diepe kleur en wat glanzende details erin, wat het diepte geeft. Wat materialen betreft kies je voor een mix van aaibaar en glanzend, zoals bijvoorbeeld fluweel, messing en glas. Symmetrie creëren werkt heel goed voor een hotelgevoel: twee dezelfde nachtkastjes met twee dezelfde lampjes, een kleed in het midden voor het bed. Dat staat opgeruimd en geeft rust.

Beste uit de test

Wist je dat de Emma Boxspring Deluxe door de Consumentenbond is bekroond? Dit bed is als de ‘Beste uit de test’ gekomen. Dat heeft het bed te danken aan kwaliteiten als het geven van goede ondersteuning en lange levensduur. Breng dat hotelcomfort met Emma Sleep naar je eigen slaapkamer en ga voor de allerbeste nachtrust! 

In samenwerking met:

Meer over: