Ga naar de inhoud

Hoe laat begint de F1 race in China? Dit zijn de F1 tijden

Update:
hoe-laat-formule-1

De Grand Prix van China maakt aankomend weekend haar rentree op de Formule 1-kalender, en de opwinding is voelbaar. Het Shanghai International Circuit, gebouwd in april 2003, heeft zich gevestigd als een van de iconische circuits van de Formule 1. Met een lengte van 5.451 kilometer en 56 rondes belooft het een uitdagende race te worden.

Sprintraceweekend vol spektakel

Dit weekend staat in het teken van een sprintrace, wat het spektakelgehalte alleen maar verhoogt. Het sprintraceweekend biedt fans en coureurs een unieke ervaring, waarbij slechts een vrije training wordt verreden voordat de kwalificatie direct volgt. Een intensieve opmaat naar de race op zondag.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Het Shanghai International Circuit: een unieke uitdaging voor coureurs

Het Shanghai International Circuit, gebouwd in april 2003, is een waar pareltje in de wereld van de Formule 1. Het circuit biedt het een uitdagende mix van lange rechte stukken en technische sectoren. De baan staat bekend om zijn unieke lay-out, waaronder de start met de ever-tightening Turns 1 en 2, de super-high g force bochten 7 en 8 die geliefd zijn bij coureurs, en de indrukwekkende 1.2 kilometer lange rechte stuk dat Turns 13-14 scheidt. De baan straft kleine fouten hard af, maar biedt tegelijkertijd tal van inhaalmogelijkheden, wat vaak zorgt voor spannende races die tot aan de laatste ronde blijven boeien.

Weersomstandigheden voegen extra spanning toe

Het weer zou wel eens een cruciale rol kunnen spelen tijdens dit raceweekend. Volgens weer.nl is de kans op neerslag tijdens de eerste training maar liefst 82 procent, wat de dynamiek op de baan drastisch kan veranderen. Op zaterdag en zondag neemt de kans op neerslag af, maar de variabele omstandigheden kunnen voor verrassingen zorgen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>


Hoe laat begint Formule 1?

F1-tijden voor het raceweekend in China

Benieuwd naar de F1-tijden voor het raceweekend in China? Hier zijn ze op een rijtje:

Vrijdag 19 april

  • 5.30 uur: Vrije training 1 (Viaplay app)
  • 9.30 uur: Sprint Shootout (Viaplay app)
  • 22.30 uur: Ziggo Sport Race Café (Ziggo Sport kanaal 14)

Zaterdag 20 april

  • 5.00 uur: Sprintrace (Viaplay app)
  • 9.00 uur: Kwalificatie (Viaplay app)
  • 17.00 uur: Samenvatting sprintrace (Ziggo Sport kanaal 14)

Zondag 21 april

  • 9.00 uur: Race (Viaplay app)
  • 17.00 uur: Ziggo Sport Race Café nabeschouwing race (Let op! kanaal 13)

Het belooft een weekend vol actie te worden op het Shanghai International Circuit. Mis het niet en zorg dat je op tijd klaar zit om de spectaculaire races te volgen.

Mis geen moment van de actie en volg alle hoogtepunten live op Viaplay. Zet je wekker, want het Formule 1-spektakel begint binnenkort!

Lees hier meer over de Formule 1 kalander.

Meer over: