Ga naar de inhoud

Gerard Joling belt Radio 538 met de vraag om zijn nieuwe liedje te draaien

Update:
Gerard Joling belt Radio 538

Nederlandse muziek krijgt niet veel aandacht op de commerciële radiostations. Deze zenders hebben vaak een voorkeur voor populaire, commerciële hits. Gerard Joling nam daarom (nog een keer) het heft in eigen handen.

Gerard Joling heeft een nieuwe single en wil dat deze gedraaid wordt op alle radiozenders in Nederland, net zoals elke artiest dat graag wil. Daarom sms’te hij gisterenavond Rick Romijn van Radio 538 met de vraag of ze de plaat ‘eindelijk’ eens laten horen. De radio dj besloot daarom de plaat een keer te draaien en het publiek om hun mening te vragen.

Nu werkt het ‘zomerse weer’ niet mee aan de populariteit van het lied. Het vraagt om zon en lekker op het terras zitten. De positiviteit kunnen we met dit weer wél goed gebruiken. De zon is niet de enige reden. In een eerder interview aan de telegraaf zei Joling dat zijn kerstlied ‘Send me an Angel’ ook geboycot werd door radiostations.

Gerard Joling heeft een nieuwe single uitgebracht ‘Elke Dag Weer Feest’

Een vrolijk, zomers lied dat niet snel uit je hoofd gaat. De boodschap van dit nummer is duidelijk: “Elke dag is een feest, met een stralende glimlach op je gezicht geniet je het meest, want je weet nooit wat de volgende dag je zal brengen!”

Tekst gaat onder de video verder >>

Nederlandse muziek wordt niet gedraaid

Er werd al eens gesproken over een mogelijke verplichting voor het draaien van muziek van eigen bodem. Vooral tijdens coronatijd hadden veel Nederlandse artiesten de steun hard nodig. Op 100% NL of Juke.nl hoor je dagelijks Nederlandse muziek. Op andere stations moet dit ongeveer 35% zijn, maar dat wordt bij de meeste zenders als SLAM!, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en Qmusic niet gehaald.

Radio 538 en Gerard Joling

De relatie tussen Radio 538 en Gerard Joling is altijd erg intensief geweest. Zo verscheen Gerard Joling de vorige keer onverwacht in de studio van Radio 538. Maar dat radio-optreden duurde niet zo lang. Toen presentator Frank Dane vroeg naar eventuele terugkeer van tv-duo Geer en Goor en de daarbij behorende haat-liefde relatie met Gordon, liep Joling de studio uit.

Het moge duidelijk zijn dat Joling zich niet zomaar laat negeren. Draaien ze hem niet, dan krijg je hem aan de lijn óf komt hij naar de studio. Dat levert meestal de meest hilarische momenten op.

Gieren met Gerard

Gerard Joling bij De 538 Ochtendshow = 100% garantie voor gieren. Hij was genadelozer dan ooit en niemand was veilig voor zijn keiharde grappen.

Meer over: