Ga naar de inhoud

Cristiano Ronaldo, de eeuwige ster wil record breken

Update:
Cristiano Ronaldo

De wedstrijd Portugal tegen Slowakije werd gedomineerd door niemand minder dan de 38-jarige voetballegende Cristiano Ronaldo. Dit wil hij de komende tijd nog behalen.

Met 2 cruciale doelpunten droeg Ronaldo bij aan de 3-2 overwinning van zijn team, wat zijn totale interland score op 125 doelpunten brengt. Ondanks zijn leeftijd toont Ronaldo nog steeds geen tekenen van vertraging en kijkt uit naar zijn mogelijke deelname aan zijn zesde Europese kampioenschap deze zomer.

Als een ware spekmaker scoorde Ronaldo de eerste goal in de 31e minuut, wat leidde tot een evenwicht in de scoring tijdens de wedstrijd. Zijn volgende goal kwam later in de 68e minuut, waardoor Portugal de leiding nam. Deze prestaties vestigen de aandacht op het feit dat Ronaldo, ongeacht zijn leeftijd, een grote invloed blijft hebben en een sleutelrol speelt in het succes van Portugal.

Ronaldo’s Ambities en prestaties

Ronaldo’s wil om te winnen is niet alleen beperkt tot individuele prestaties. Hij merkt op dat hij blij is met de doelpunten, maar het belangrijkste voor hem is team resultaten. Ronaldo zei: “Ik ben blij met de doelpunten, maar het belangrijkste is dat we als team hebben gewonnen. We hebben een sterke wedstrijd gespeeld en zijn blij met de overwinning.”

Deze prestaties en teamgeest hebben ook bewondering gewekt bij bondscoach Fernando Santos, die Ronaldo’s potentieel en bijdrage aan het team heeft geprezen. Santos beschrijft Ronaldo als een “fenomeen” en prees zijn professionalisme en toewijding.

Nabij het werelddoelpuntenrecord

Met zijn uitgebreide doelpunten op zijn naam in internationale wedstrijden, is Ronaldo momenteel dicht bij het verbreken van het record van de Iraanse spits Ali Daei, die momenteel op 109 doelpunten staat. Ronaldo’s ambitie om dit record te breken is niet verborgen gebleven. “Het zou een eer zijn om het record te breken, het zou heel speciaal zijn. Ik werk er hard voor en ik hoop dat het binnenkort gebeurt,” zei Ronaldo, toevoegend aan de anticipatie van de fans.

Ronaldo’s Internationale en Club Prestaties

Buiten zijn prestaties op internationaal niveau, heeft Ronaldo ook een indrukwekkend CV in clubcompetities. Met meerdere Champions League-titels op zijn naam, wordt hij beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden. Zijn leeftijd vormt niet echt een hindernis, want Ronaldo is nog steeds enthousiast om op het hoogste niveau te blijven spelen en zijn land te vertegenwoordigen.

Ronaldo heeft de ambitie om deze zomer deel te nemen aan zijn zesde Europees kampioenschap, wat een andere mijlpaal zou zijn in zijn toch al indrukwekkende carrière. Portugal, met Ronaldo als onmisbare kracht, won in 2016 het EK. Indien hij de kans krijgt om zijn doel te bereiken, wordt hij de eerste speler die aan 6 EK’s heeft deelgenomen.

Een blijvende impact

Het is duidelijk dat Cristiano Ronaldo nog steeds een grote impact heeft op het voetbal en een sleutelspeler blijft voor Portugal. Met zijn recente doelpunten en ambities laat hij zien dat hij nog vele jaren op topniveau kan spelen. Ronaldo blijft gemotiveerd om records te verbreken en zowel club- als internationale competities te winnen, wat hem tot een echt rolmodel en een icoon in de voetbalwereld maakt.

De documentaire I Am Cristiano

De officiële trailer van de Netflix documentaire >>

Bron: sportnieuws.nl
Beeldmateriaal: Pixabay

Meer over: