Ga naar de inhoud

Mijn borsten staan ver uit elkaar! Wat nu?

Update:

Staan jouw borsten ver uit elkaar en vind je dit vervelend? Omdat je bang bent dat dit niet mooi is, of dat er iets anders mis is? Geen zorgen: het is volkomen normaal.

Een gebruiker van GoeieVraag maakte zich zorgen over haar borsten en vroeg om advies. En het advies is luid en duidelijk. 

Alle borsten zijn anders

De waarheid is namelijk dat elk paar borsten anders is. Er bestaat niet zoiets als ‘de perfecte borsten’. Het beeld dat ons op social media of in porno wordt voorgeschoteld is vaak hartstikke nep. En ook bij vrouwen op straat kunnen we een verkeerd idee krijgen. Die zie je immers niet naakt rondlopen en dragen vaak een beha, soms zelfs een push-up beha. Dan kan het lijken alsof iedereen twee perfect gevormde tieten heeft, en jij als enige een uitzondering bent. Maar niets is minder waar.

Borsten zijn uniek: soms is de linkerborst groter dan de rechter, soms staan ze verder uit elkaar, soms hangen ze en soms staan ze juist rechtop. Er zijn verschillende groottes en kleuren tepels, net als dat ze verschillende groottes kunnen hebben. Jouw borsten zijn dus niet ‘anders’ of gek, maar simpelweg een paar borsten! Tieten waar je je ook nog eens enorm gelukkig mee mag prijzen als ze gezond zijn en doen wat ze moeten doen.

Uit elkaar staande borsten verbloemen

Ben je toch erg onzeker over hoe je tieten eruitzien? In het geval van ver uit elkaar staande borsten, kan zoiets simpels als een mooi aansluitende beha al veel oplossen. Ga voor een beha waarvan de cups dichter bij elkaar staan, zodat de illusie wordt gewekt dat je borsten ook dichter bij elkaar staan. Een push-up beha creëert dit effect vaak automatisch, want deze geeft je een mooi decolleté.

En als je écht denkt dat het een probleem is dat jouw borstpartij ver uit elkaar staat, dan kun je een borstoperatie overwegen, die de positie van jouw tieten kan aanpassen. Een operatie is echter altijd erg ingrijpend voor het lichaam, dus denk goed na voordat je zoiets doet.

Meer over: