Ga naar de inhoud

Apple Car: Nog niet op de markt en nu al gewild

Update:

Voor wie het nog niet weet, er komt binnenkort een Apple Car. Ondanks dat de Apple-auto nog niet officieel is aangekondigd, is de animo ontzettend groot. Ruim een kwart van de Amerikaanse consumenten zegt een auto van Apple te overwegen.

Wat is deze auto van de toekomst precies en wat kan je verwachten? Je leest het in dit artikel! 

Apple komt met een Apple Car

Hoewel het waarschijnlijk nog jaren duurt voordat de auto op de markt komt, zijn consumenten nu al dolenthousiast. Apple is achter de schermen al jaren bezig aan een hypermoderne elektrische, zelfrijdende auto. Meer details over de Apple Car zijn helaas nog niet bekend. Naar verwachting komt de Apple Car rond 2025 op de markt. Nog eventjes wachten dus! 

Op zoek naar een partner 

Momenteel is Apple op zoek naar een partner, die nodig is voor de productie van de auto. Apple heeft eerder gesprekken gevoerd met Hyundai en Nissan, zonder succes. Er gaan ook geruchten dat het bedrijf Foxconn, het bedrijf dat iPhones in elkaar zet, ook een goede kansmaker is. Dit bedrijf heeft afgelopen jaren verschillende conceptauto’s op de markt gebracht en nam een Amerikaanse autofabriek over.

Nieuwe concurrent op de markt

Volgens experts moeten automerken zich zorgen gaan maken. Apple krijgt namelijk meer liefde dan welke autobedrijf dan ook. Onderzoeksbureau Strategic Vision deed onderzoek naar de mening van de consument over de komst van de Apple Car. Ruim 50% van de Tesla-bezitters zei dat ze een Apple-auto zouden overwegen. Alle automerken moeten zich dus schrap zetten voor deze nieuwe concurrent.

Meer over: