Ga naar de inhoud

Albert Heijn haalt messen uit de schappen

Update:
Albert Heijn stopt messenverkoop

Albert Heijn stopt met de verkoop van messen in de winkels. De supermarkt ziet een toenemende agressie in de maatschappij. Ze stopt de verkoop omdat ze daar niet aan bij wil dragen.

Is dood medewerkster van invloed op besluit?

De messen verdwijnen nog deze week uit de de schappen. Bijna 3 weken geleden kwam na een steekincident een medewerkster van een Albert Heijn-filiaal in Den Haag om het leven. Of er een verband is tussen is tussen de verkoopstop en het incident, is onduidelijk. Albert Heijn wil niet ingaan op de vraag of de dood van de medewerkster in de Haagse supermarkt invloed heeft gehad op het besluit omdat het onderzoek nog loopt.

Messenproblemen en steekincidenten

Landelijk kampen diverse gemeenten al jaren met messenproblemen en steekincidenten. De afgelopen jaren hebben winkelketens als HEMA, Action, Xenos en IKEA om die redenen al besloten alleen nog messen te verkopen aan volwassenen. In 2020 deed het kabinet hier toe een oproep toe. Datzelfde jaar werd een verbod ingevoerd op het dragen van messen die niet onder de landelijke wet verboden zijn.  

Albert Heijn legt per 1 januari ook de verkoop van tabaksproducten aan banden. Sinds deze maand is er online geen rookwaar meer te koop in de webshop.  

Bronnen: NH Nieuws, Retailtrends

Meer over: