Ga naar de inhoud

Wat te doen met 1 miljoen euro na het winnen van de loterij

In samenwerking met:

De loterij winnen: het is een droom van velen. Het is geweldig om te fantaseren over het winnen van de loterij. Heb je er ooit serieus over nagedacht wat je nou écht zou doen, als je een miljoen wint? Het kopen van je droomhuis, je kleinkinderen laten studeren of een liefdadigheidsproject starten. Lees, droom én inspireer: deze 10 dingen kan je doen met 1 miljoen euro.

Wat te doen als je de loterij wint?

Wat doe je met je geld als je echt álles kan kopen wat je wilt? Een villa met zwembad, een eigen vliegtuig of je droomreis maken? Als je een geluksvogel bent die met de loterij 1 miljoen euro wint, is het advies om het grote nieuws eerst even te laten bezinken. Zo doe je minder snel dingen waar je spijt van krijgt.

Maak een plan voor je doelen en wensen. Het geld op je spaarrekening zetten, is op de langere termijn (vanwege de lage rente) geen goede optie. Goed om na te denken over een bestemming van je gewonnen geld. Hierbij 10 goed overwogen opties!

1. Nooit meer werken na winnen loterij

Als je de loterij wint, hoef je nooit meer te werken. Althans, voor het geld. Stel je eens voor: nooit meer 8 uur lang naar een beeldscherm staren, thuiskomen met pijnlijke voeten of dagelijks die vroege wekker. Als je echt een fantastische baan hebt, kan je er altijd voor kiezen om door te blijven werken. Fulltime werken om je vaste lasten te betalen, is verleden tijd.

2. Een carrièreswitch maken

Heb je altijd al gedroomd van een baan als makelaar, psycholoog of een eigen winkel bezitten? Met de gewonnen geldprijs verander je van baan of start je je eigen bedrijf. Tijdelijk stoppen met werken, een nieuwe opleiding volgen en op zoek naar de baan waarmee je oud wilt worden. Je eigen geld verdienen op een leuke manier is vaak net zo fijn als een grote geldprijs winnen. 

3. Geen geldzorgen meer na winnen loterij

Met een miljoen op de bank maak je je totaal niet druk over die enorm dure benzine, de stijgende prijzen van de boodschappen en de torenhoge energierekening. Als miljonair kan je alles doen wat je leuk vindt. Of je nou uit eten gaat bij een 5 sterren Michelin restaurant of een luxe sloep huurt in de zomer. Alles kan! Zelfs altijd een taxi nemen – ook als je naar de bakker gaat.

4. Een nieuw (vakantie)huis

Iedereen droomt van een mooier, groter huis, het liefst met een grote tuin. Vanwege de belachelijk hoge huizenprijzen is dit niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je een grote geldprijs wint, kan je gelijk een nieuw aanschaffen. Vergeet het regelen van die ingewikkelde hypotheek, met 1 miljoen euro kan je elk huis kopen die je maar verlangt. Of je moet wel héél groot dromen. Oh, en wat dacht je van een vakantiehuis op je favoriete vakantiebestemming?

5. Een wereldreis

Amerika, Bali, Australië… Allemaal prachtige landen die je een keer bezocht moet hebben. Nu je de tijd en de middelen hebt kun je de wereld gaan verkennen en nieuwe culturen leren kennen. Maak een plan of ga mee met een georganiseerde reis en laat je verrassen.

6. Familie of vrienden in de watten leggen

Je (klein)kind laten studeren, je dochter haar hypotheek aflossen of de bruiloft van je beste vriend betalen. Iets voor een ander doen is fantastisch. Laat staan voor je eigen familie en vrienden. De dankbaarheid en blije gezichten die je ervoor terugkrijgt is niet in geld uit te drukken.

7. Investeren na winnen loterij

Je kunt nooit genoeg geld hebben. Het liefst maak je dan ook nog meer geld van die 1 miljoen euro. Zo kan je investeren in de bitcoin of huizen, waardoor je uiteindelijk nog meer geld overhoudt. Slim, slimmer, slimst.

8. Hypotheek aflossen

Wat de meeste Nederlanders als eerste zouden doen bij het winnen van de loterij? Hun hypotheek aflossen. Deze mag dan ook niet in het rijtje ontbreken. Het scheelt je maandlasten, waardoor je iedere maand meer te besteden hebt. 

9. Alleen maar dingen doen die je écht leuk vindt

Door die 1 miljoen euro op de bank heb je de vrijheid om alleen maar dingen te doen die je écht leuk vindt. Van logeren in de woestijn in Egypte tot skydiven in de Dubai. Van het kopen van je droomauto tot het organiseren van een groot verjaardagsfeest.

10. Goede doelen steunen

1 miljoen euro is een immens bedrag. Wanneer je zo’n grote geldprijs wint, is het een slim idee om te kijken of je goede doelen kunt steunen of zelfs een steentje bijdragen aan een betere wereld door het doen van vrijwilligerswerk. Wie goed doet, wie goed ontmoet.

In samenwerking met:

Meer over: