Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak je dikke Amerikaanse pannenkoeken?

Ik wil echt heel graag van die fluffy American pancakes maken, maar het is tot nu toe nog nooit gelukt. Het enige wat enigzins helpt is om heel veel beslag in een pan te stoppen. Dan wordt de pannenkoek automatisch dik, maar niet fluffy... Ik heb al van alles geprobeerd met baking soda, karnemelk en de verhouding eieren. Waarom wil het maar niet lukken? Hoe maak je van die dikke Amerikaanse pannenkoeken?

3 jaar geleden
in: Koken
3.3K
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Hoi,
Kloppen de verhoudingen wel van de ingrediënten?
En, ordinair bakpoeder (zakje) wordt normaal gebruikt....

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Let op dat je voldoende bakpoeder gebruikt. Met voldoende bedoel ik niet te veel en niet te weinig. Te weinig zorgt ervoor dat de pannenkoeken nauwelijks rijzen en een teveel aan bakpoeder laat de pannenkoeken weer inzakken. Daarnaast de eieren niet tegelijkertijd in het beslag gooien, maar juist een voor een. Probeer daarnaast de eidooier van het eiwit te scheiden. De eidooiers kunnen zo erin, de eiwitten klop je stijf tot pieken en meng je als laatste door het beslag heen. En last but not least: niet doormixen. Gemengd is gemengd.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Om dikke luchtige pannenkoeken te maken, moet je de eieren scheiden. De dooiers doe je direct bij het beslag en de eiwitten klop je tot schuim. Daarna spatel je het schuim voorzichtig door het beslag, en dan is het nog een kwestie van bakken. Op laag vuur wat langere tijd laten garen (omdat hij wat dikker is).
Smakelijk!!!!
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding