Hoe weet ik of er mot in de kledingkast zit en hoe bestrijd ik dat?

Toegevoegd na 3 uur:
Bedankt voor de tip alleen stinken die mottenballen zo!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn niet de motten zelf die de gaatjes maken, maar hun larven. Ze maken heel kleine gaatjes in kleding en andere stoffen, het lekkerst vinden ze wollen stof. Het is zo vervelend dat ze uit ieder stofje een paar hapjes nemen, dus heb je overal gaatjes in..... Als ze zich nu zouden beperkten tot één iets.... Motten houden niet van 'onrust', dus ik zou regelmatig alles even goed uitkloppen. Je kunt ook bijvoorbeeld zakjes lavendel in de kast hangen. Er zijn ook cederhoutblokjes (en rondjes) met een gat er in te koop. Die kun je om het haakje van een kledinghanger schuiven. Zo komt het blokje zelf niet bij je kleding, maar de geur wel. Deze blokjes zijn soms heel voordelig te koop bij de Lidl en de Aldi. Wie weet ook wel bij de Action, Blokker of de Hema? Veel sterkte bij het bestrijden van deze plaag.

je kleding vertoond wat aanvreed werk motten ballen een oud recept

doordat er kleine gaatjes in je kleding zit of in jassen helle gaten erin je kan deze voorkomen door mottenballen in je kast te leggen er zijn ook speciale strips te koop om motten te voorkomen Toegevoegd na 3 minuten: helle---hele

Als in wollen kleding spontaan meerdere gaatjes in zitten weet je dat de mot in de kleerkast zit! Alle kleren verwijderen kast goed schoonmaken, en behandelen met mottenvrij ! En vergeet niet de kleren te wassen.

Bestrijdingsmethoden Klop aangetaste kledingstukken buiten uit, hang ze in de zon, of was ze ten minste 30 minuten bij 60°C. Bij wollen artikelen is chemisch reinigen (stomen) aan te bevelen. Kleding die u niet kunt wassen, zoals vilten hoeden of boa’s, kunt u in de diepvries leggen, vier dagen bij -20°C, of twee weken bij -10°C. Maak de plek waar de aangetaste kleding hing goed schoon om eitjes te verwijderen. Behandel de kast eventueel met een spray tegen mieren- en kruipende insecten. Gebruik deze spray echter nooit op kleding. Huismiddeltjes Lavendel, kamfer en de etherische oliën uit cederhout zijn natuurlijke producten die insecten afstoten. Cederhoutblokjes zijn vaak geïmpregneerd met extra cederolie. Laat om vlekken te voorkomen het hout niet in direct contact komen met uw kleding. Motten vangt u met een kartonnen doosje waar een plukje onbehandelde wol, of ander lokmateriaal in is gelegd. Maak gaatjes van twee cm lang in het doosje, haal na een paar weken de val leeg en ververs de vulling. Lijmvallen Lijmvallen lokken de mannelijke motten met feromonen, waarna ze door de lijm op de val blijven plakken. De lokstof is twee maanden werkzaam. Eén mottenval is voldoende voor een ruimte tot maximaal 30 m2. Controleer de val regelmatig op ingevlogen motten. Geurballen Moderne mottenballen, geurballen genoemd, bevatten dichloorbenzeen. Deze stof is slecht afbreekbaar en kan bijdragen aan de concentratie vluchtige organische stoffen in huis. Blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot irritaties aan de slijmvliezen van de neus, keel en ogen. Plaats geurballen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Lever gebruikte geurballen in als Klein Chemisch Afval. Cassettes met bestrijdingsmiddel De mottencassette beschermt textiel tegen motten door dichloorvos, een ademhalingsgif. De cassette geeft de stof gedurende vier tot zes maanden geleidelijk af en de mot neemt het op in zijn lichaam. Hang de cassette zo op dat de lucht eromheen kan circuleren en breng de cassette niet in direct contact met kledingstukken. Dichloorvos is ook voor mensen een zeer giftige stof, het lichaam breekt het echter ook weer snel af. Als u de gebruiksaanwijzing volgt, blijft de blootstelling zodanig laag dat er geen gezondheidsrisico’s zijn. Gezien de toepassing binnenshuis zijn geen risico’s voor het milieu te verwachten. Lege cassettes kunnen bij het gewone afval.

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?o...

Kanverballen is het tovermiddel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100