Hoe komen fruitvliegjes in huis, als er geen raam open staat? En wat doet men er tegen?

In de zomer, ook nu nog, zijn veel fruitvliegjes in mijn huis. Ik heb wel liever 100 fruitvliegjes in huis dan 1 wesp, maar toch. Ik vraag mij wel af, hoe ze in huis komen, want ik heb doorgaans weinig of geen ramen open. En welke middeltjes zijn er tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo zie je ze niet en zo barst het ervan: fruitvliegjes. Waar komen ze toch vandaan? Fruitvliegjes komen af op overrijp fruit, alcohol en schimmels van vochtige planten en bloemen. Als ze eenmaal de kans zien om in huis binnen te dringen, heb je zo een hele bende van deze kleine beestjes binnen. De vliegjes komen vaak ook met de bron mee in huis. Soms bevat een stukje fruit al larven van de vliegjes. De beestjes zijn niet alleen dol op fruit, er zijn namelijk meerdere soorten fruitvliegjes, maar ook op gistend materiaal als bier. Zelfs azijn trekt fruitvliegjes aan. Als ze eenmaal in huis zijn, moet je zorgen dat je de bron wegneemt. Dus lege flesjes bier en limonade opruimen, of de fruitschaal van het overrijpe fruit ontdoen. Spuiten helpt niet tegen de vliegjes. Er is wel een lokvalletje ontworpen. Daarin zit een stofje waar ze dol op zijn en waar ze op af komen. Dat werkt net als een mierenlokdoos. In de tussentijd moet de bron waar ze eerst op af zijn gekomen wel verdwenen zijn. Als die bron eenmaal weg is, hebben ze geen voeding en komen er geen nieuwe fruitvliegjes meer bij. Fruitvliegjes leven maar ongeveer veertien dagen. Ze planten zich in die tijd wel snel voort. Een vrouwtjesvliegje is in staat om tijdens haar leven honderden nieuwe vliegjes op de wereld te zetten. Omdat ze erg klein zijn, eten ze niet zoveel. Een klein stukje appel dat achter de koelkast is gevallen, kan ze al een tijd in leven houden.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl/php/question.ph...

Fruitvliegjes leggen eitjes in (bedorven) fruit. Wanneer een tijd geleden fruitvliegjes je huis binnen zijn gekomen en eitjes in je fruit hebben gelegd, komen die nu pas uit en zit je huis alsnog vol met van die rotbeestjes.

Ik heb mijn huis ook wel eens volgehad met kleine vliegjes. Of dat fruitvliegjes waren, weet ik niet. Maar ze kwamen uit de PLANTEN! Alle planten weggegooid en de vliegjes verdwenen.

fruitvliegjes komen zelfs op koffiepads af van een senseo apparaat, dus ook die op tijd weggooien

Hoe ze komen weet ik niet, maar hoe je ze verjaagt wel. Koop een basilicumplantje en zet dit op de plek waar je de vliegjes meestal hebt. Zo'n plantje kost bij de Lidl maar € 1,-- en je kunt de blaadjes ook lekker gebruiken in Italiaanse gerechten.

De bron verwijderen, fruitschaal afdekken bv met alufolie of een deksel, geen etensresten zoals vuile borden enz op je aanrecht laten staan. De overgebleven fruitvliegjes kun je vangen door een geopende wijnfles, met daarin nog een restje rode wijn, neer te zetten. Na een paar dagen zul je zien dat het een goede val is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100