Welke planten in Nederland zijn giftig (eventueel met afbeeldingen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had ooit gehoord dat de blauwe regen giftig was. Bij het nakijken kwam ik op onderstaande site...erg handig! En de kerstster is ook giftig, in ieder geval voor huisdieren.

Bronnen:
http://www.russischblauw.info/giftigeplant...

De Oleander is een zeer giftige plant.

Vingerhoedskruid en de wonderboom. Toegevoegd na 3 minuten: http://www.google.nl/images?q=giftige+planten&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7ADFA_nl&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=69B2TM3wA4OHON3e-JYG&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDYQsAQwAw

Dolle kervel is (licht)giftig De dolle kervel komt voor in Europa (maar vrijwel niet in de meest noordelijke en oostelijke delen), de Kaukasus en Noordwest-Afrika. In Nederland vindt men dolle kervel vooral in Zuid-Limburg, het zuiden van Zeeland, in het rivierengebied en in het oosten en midden van het land.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dolle_kervel

De Callicarpa, deze struik heeft paarse bessen die giftig zijn. Een plant voor in huis die giftig is, is de Dieffenbachia.

Nog een paar giftige : Het Meiklokje (Mugget) Gouden Regen Moederkoren (soort giftige schimmel op graan) Grote Wolfsklauw Berenklauw: jong niet giftig , maar kan heel zware brandwonden veroorzaken Toegevoegd na 4 minuten: meiklokje Toegevoegd na 6 minuten: Primula ?maretak ,Hulst , Kerstster Toegevoegd na 11 uur: Ook:aardappel is giftig : het loof tomaat : het loof aubergine: onrijpe vrucht vuilbes wolfskers (Bella Donna) Allen uit de Nachtschade-familie Toegevoegd na 11 uur: aardappel ; zie foto : bloemen ,loof , bessen :giftig

Bronnen:
http://www.poisoncentre.be/article.php?id_...

Met name de zaden van de goudenregen zijn giftig.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Goudenregen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100