Een vriend van mij leegt altijd zijn asbak in het toilet, niet hele volle, maar dan nog, kan dat geen kwaad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij kan verstopt raken. En verder zijn de waterzuiveringsbedrijven er niet gelukkig mee.

Die vriend belast in elk geval wel onnodig de zuiveringscentrale, die het rioolwater weer moet zien schoon te krijgen. Als je bent aangesloten op een normaal riolaalsysteem zul je er niet zo snel een verstopping door krijgen. Zit je aangesloten op een milieuvriendelijk systeem, waarbij de buizen kleiner in doorsnee zijn, om zo minder spoelwater nodig te hoeven gebruiken, dan kan het wel tot een verstopping leiden bij het verzamelpunt in de straat.

Dit is pure waterverspilling. Een asbak gewoon in de prullenbak legen,is veel voordeliger. Het toilet kan het wel aan,maar de waterzuiverings installatie moet als het filtersigaretten zijn deze er allemaal weer uitfilteren.

Je wc kan er zeker van verstopt geraken , en het papier van de filter kan blijven plakken op de bodem of in de buis. Op werk gooie sommige hun peuken er in en meestal blijft die ook drijven! Gewoon zeggen tegen je vriend dat hij het in de vuilbak moet gooien is even veel moeie als het in de wc te gooien ofwel leeg jij de asbak regelmatig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100