Hoe komt het dat bij een naaimachine de onderdraad meerdere keren omhoog komt?

Ik heb onlangs een Singer naaimachine gekocht en probeer eens wat uit. Maar nu komt het nog regelmatig voor dat de onderdraad meerdere keren omhoog is gekomen. De machine slaat dan vast, en ik moet het onderstel helemaal uit elkaar halen.

Wat gaat er mis en hoe kan ik dat verhelpen?

Toegevoegd na 2 uur:
Ik merk dat het voornamelijk gebeurd als ik of blijf stilstaan, of het materiaal dik is (niet super stug).

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is de spanning op de draad niet goed, kijk in de handleiding, want verder kan ik je ook niet helpen,Ik weet ook niet meer. Of vraag iemand die een naaimachine heeft of ze jou uitlegt hoe je de draad moet spannen

Waarschijnlijk staat de onderdraadspanning te los. Pak de gebruiksaanwijzing er eens bij om te kijken of je deze aan kan passen. Bij goedkope machines is dit vaak niet mogelijk, maar bij een Singer (zo'n goed merk!) verwacht ik dat het wel kan. Maakt je machine de rechte steken wel mooi glad, of zijn er piepkleine lusjes zichtbaar? Het zou ook nog kunnen dat je het verkeerde type spoeltje hebt. Er zijn er 3 die het meest voorkomen op huisdhoud-machines, en 2 ervan zijn bijna hetzelfde, maar hebben enkel een verschil in hoogte. Misschien heb je per ongeluk een verkeerd spoeltje..

Waarschijnlijk is de spanning van de draad niet goed. Op mijn Singer naaimachine zit links een knop waarmee je de spanning kunt verhogen/verlagen. Probeer dat eens uit en je weet precies welke spanning het beste is. Succes. Toegevoegd na 4 minuten: Als je de spanning op de bovendraad vermindert zal de onderdraad er makkelijker doorheen gaan.

Onderspanning is niet goed gd, je moet dan heel lichtjes aan het schroefje op de spoelhouder draaien maar echt maarr met millimeters tegelijk... gebruik proeflapje om de steek steeds uit te proberen... Zorg er ook voor dat de spoel goed opgewonden is. Als die scheef is gegaan kan dat ook verkeerd gaan. Toegevoegd na 3 minuten: t Is even uitproberen welke kant op... uit eindelijk moet het dan beter gaan... Ik zal morgen voor de zekerheid even naar mijn eigen Singer kijken, of is het euvel inmiddels opgelost? Bij dikker materiaal wel de juiste dikte naald gebruikt? Spijkerstof bijv een 110 of denim naald? Toegevoegd na 4 minuten: En de juiste draaddikte. het is al erg lang geleden dat ik voor het laatst genaaid heb. Maar de schroef op de spoelhouder moet die lussen in principe bij normale stof verhelpen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100