Mussen in schoorsteen?

Ik heb in 3 dagen tijd al 1 dode mus en 3 levenden uit een loze schoorsteenpijp gered.

Waarom kruipen die beesten daarin? Hebben hier mensen ervaring mee? Doen ze dit vaker of zou ik het dak op moeten om te kijken of er iets mis is?

Weet jij het antwoord?

/2500

even je dak op gaan en er een stukje gaas over de schoorsteen spannen dan kunnen ze er niet meer in

Met name mussen hebben moeite met overleven in deze maatschappij. Zij maakten hun nesten altijd tussen de pannen op het dak, of bij gaten aan de gootranden. Tegenwoordig sluiten alle pannen goed aan, zijn de goten glad en weten ze niet goed meer waar te nestelen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom je minder mussen ziet in het stadsstraatbeeld. Een andere oorzaak is het verdwijnen van de paardendrollen op de straat. Waarschijnlijk hebben de pappa en mammamus toch iets ""oerigs-aantrekkelijks"" in die oude schoorsteen gezien. En hebben zich daar lelijk in vergist. Inderdaad, ter bescherming van de mus, de schoorsteen nu maar afdekken. Kunnen er ook geen kraaien in nestelen. Op het platteland zie je echt wel weer mussen.

Mussen zouden je schoorsteen uitgekozen kunnen hebben als nestplaats. Prop kippegaas erin doen en je hebt ze er niet meer in.

Ik denk dat 't zó warm is dat de mussen van het dak vallen! ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100