Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn dit voor kleine (3 tot 5 mm groot) vliegjes en hoe kan ik ze bestrijden?

Sinds gisteren hebben we ineens een heleboel van de kleine zwarte vliegjes zoals op de foto in de badkamer. Het zijn geen rioolvliegjes of rouwvliegjes, dat heb ik al door te googelen ontdekt.
De badkamer is niet vochtig door goede ventilatie (raam en deur tegen elkaar open) en via raam rooster of raam kunnen ze niet naar binnen zijn gekomen, omdat er voor het raam en het rooster een hor zit. Ook staan er geen planten in de badkamer of bovenverdieping.
Ik zou ze graag wegkrijgen en -houden.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
in: Wonen
17.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat lijkt mij een donkere fruitvliegensoort: Drosophila obscura. Een zeer algemene Europese fruitvliegenfamilie die tegen lagere temperaturen kan dan de gewone fruitvliegjes.

Bestrijding gaat op dezelfde manier. Lees onder andere https://www.startpagina.nl/v/wonen/huishouden/vraag/79535/heel-fruitvliegjes/ en https://www.startpagina.nl/v/dieren/insecten/vraag/685802/manieren-fruitvliegjes-gaan/ en https://www.startpagina.nl/v/wonen/huishouden/vraag/97229/raak-fruitvliegjes-kwijt/ en https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/vraag/231942/zorg-ervoor-fruitvliegjes-huis-verdwijnen/ en https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/biologie/vraag/49356/fruitvliegjes-bestrijden/ en https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/biologie/vraag/632773/fruitvliegjes/
(Lees meer...)
Amadea
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding