Wat zijn dit voor kleine (3 tot 5 mm groot) vliegjes en hoe kan ik ze bestrijden?

Sinds gisteren hebben we ineens een heleboel van de kleine zwarte vliegjes zoals op de foto in de badkamer. Het zijn geen rioolvliegjes of rouwvliegjes, dat heb ik al door te googelen ontdekt.
De badkamer is niet vochtig door goede ventilatie (raam en deur tegen elkaar open) en via raam rooster of raam kunnen ze niet naar binnen zijn gekomen, omdat er voor het raam en het rooster een hor zit. Ook staan er geen planten in de badkamer of bovenverdieping.
Ik zou ze graag wegkrijgen en -houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt mij een donkere fruitvliegensoort: Drosophila obscura. Een zeer algemene Europese fruitvliegenfamilie die tegen lagere temperaturen kan dan de gewone fruitvliegjes. Bestrijding gaat op dezelfde manier. Lees onder andere https://www.startpagina.nl/v/wonen/huishouden/vraag/79535/heel-fruitvliegjes/ en https://www.startpagina.nl/v/dieren/insecten/vraag/685802/manieren-fruitvliegjes-gaan/ en https://www.startpagina.nl/v/wonen/huishouden/vraag/97229/raak-fruitvliegjes-kwijt/ en https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/vraag/231942/zorg-ervoor-fruitvliegjes-huis-verdwijnen/ en https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/biologie/vraag/49356/fruitvliegjes-bestrijden/ en https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/biologie/vraag/632773/fruitvliegjes/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100