Waar komt het brommende geluid vandaan savonds?

Savonds ( niet elke avond) hoor ik een brommend geluid. Het lijkt op het geluid als je je telefoon op trillen hebt staan en een bericht binnen komt, dat brommende geluid.
Er is geen telefoon op de slaapkamer. Waar het vandaan komt, geen idee.
In de hoek van de kamer lijkt het..
Nu zegt mijn zoon net dat hij een brommend geluid hoort op zijn slaapkamer, zolder. Precies zoals ik het ook hoor. Hij kan ook niet zeggen waar precies het vandaan komt. Maar hij hoort hetzelfde als ik. Niet elke avond maar met enige regelmaat.
Net hoorde hij het dus ook. Ik heb verder niets aan staan...
Wat kan dat toch zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De centrale afzuiging in huis? De buren die een wasdroger misschien hebben draaien en doorklinkt?

Mogelijk / waarschijnlijk een draaiende elektromotor. Een centrale afzuiging, de wasmachine van de buren, een warmtepomp etc. Met name lage tonen kunnen ver dragen. Als het geluid van buiten komt is de richting erg moeilijk te bepalen. Is het geluid er ook als je de hoofdschakelaar omdraait? Zo ja, dan komt het niet uit je eigen huis. Hoor je het ook als je je hoofd uit het raam steekt? Hou eens bij wanneer je het hoort, misschien zit daar een patroon in dat een aanwijzing van de oorzaak zou kunnen zijn.

wat je beschrijft lijkt op een 50Hz-brom van het lichtnet. lichtdimmers brommen soms of veroorzaken zo'n storend geluid in luidsprekers bv in een tv of andere electrische apparaten. Hoe lang houdt het aan en begint het gelijktijdig met bv het aanslaan van een koelkast, verwarmingsketel, geiser of airco misschien bij de buren? De andere antwoorden hieronder zijn ook mogelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100