Is er een minimale afstand van een lantaarnpaal tot een uitrit van een huis, en zo ja wat is de waarde daarvan?

Op onze erfscheiding staat een lantaarnpaal op het trottoir, zie kadasterkaart bijlage.
Deze paal staat bij het uitrijden van de garage nr. 63 zodanig dat wij deze heel erg in de gaten moeten houden en tevens op het verkeer moeten letten op de Marne, voetgangers, fietsers, auto's en de uitrit achter ons van het Marne woonerf.
Zeker sinds wij kort geleden de garage gebruiken in de winter en nog dichter tegen deze erfgrens staan tijdens het uitrijden.

Bij een verzoek aan de gemeente tot verplaatsen, heeft deze geen begrip voor de situatie en vindt de situatie met lantaarnpaal even veilig als zonder lantaarnpaal.
Wij hebben kortgeleden deze woning betrokken, de vorige bewoner gebruikte de afgelopen 17 jaar de garage niet.

Eenmaal is de lantaarnpaal vanaf het woonerf aangereden, verneem ik van de vorige bewoners.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, daar is geen wettelijke bepaling voor. Er zijn diverse gevallen bekend van mensen die een lantaarnpaal (of verkeersbord) IN hun oprit hebben staan. Bij jou staat ie niet in je oprit maar in de stoep en niet eens voor je oprit maar ernaast. Ik heb ook even in google maps de situatie bekeken. Je moet inderdaad in de gaten houden dat je niet tegen de paal rijdt, maar bij autorijden - en dan met name bij parkeren en verlaten van een uitrit - moet je sowieso altijd goed uitkijken dat je niks en niemand raakt. Je moet wel een gigantisch grote auto of bus hebben voordat het onmogelijk wordt om van je garage de weg op te gaan. Desnoods een keer extra steken en niet in 1 keer de bocht nemen. Overigens zou de paal minder hinder geven bij het parkeren als die juist dichter bij je erfgrens had gestaan. Juist door de plaatsing aan de rand van de stoep, tegen de rijbaan aan, moet je er met de auto dichter langs dan wanneer de paal tegen je oprit aan had gestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100