Wat helpt tegen omgevingsgeluid (van de televisie) van de buren?

Wat helpt tegen omgevingsgeluid van buren? Een oudere buurvrouw is slechthorend, dus heeft zij de tv hard aanstaan, want anders verstaat zij die niet. Geen probleem, maar vooral in de avond hoor je een soort gebrom van stemmen in praatprogramma's als je in je eigen woonkamer zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan in ieder geval naar de buurvrouw gaan om te vragen de TV wat zachter te zetten. Daarbij kan je ze helpen de ondertiteling via teletekst aan te zetten. Ze kan de Nederlandse programma's dan goed volgen (zie link). Wees daarbij vriendelijk en behulpzaam. Tip: ondertiteling tv aanzetten via Teletekst: Ondertitel via Teletekstpagina 888 Nederlandstalige programma's op de tv. Dit kan zelfs bij eerder opgenomen programma's. Het is vervelend als u tv-programma's slecht kunt verstaan. U kunt natuurlijk de tv harder blijven zetten, maar dat nemen partners en buren u niet in dank af. Gelukkig is er al jaren pagina 888 van Teletekst, de ondertitelingsdienst voor doven en slechthorenden.

Bronnen:
https://www.seniorweb.nl/tip/tip-ondertite...

Je kunt vragen of ze het huis beter isoleren, de ondertiteling aanzetten, en eventueel een draadloze koptelefoon laten aanschaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100