Als een bedrijf niet bekend is op internet, behalve met zijn eigen website, is dat dan wel betrouwbaar?

Ik heb bij een bedrijf, via mijn energieleverancier, een offerte gevraagd voor dakreparatie (www.Prodakbeheer.nl). Belt ene Dirk (geen achternaam/ geen bedrijfsnaam) en noemt nav google-maps plaatjes een prijjs om het dak waterdicht te maken. Ik zeg dat ik dit graag, inclusief uitleg wat ze gaan doen, graag per mail wil ontvangen. Eerst niet gekregen, na boos telefoontje van "Dirk" dat ik niet even netjes teruggebeld had, alsnog wél. Gaat om een bedrag van 1400 euro, dus niet niks. Nu zoek ik reviews van dit bedrijf (want een vervelende marketing.man wil nog niet zeggen dat het geen goed bedrijf is) maar op het hele internet niéts te vinden, behalve hun eigen website.Terwijl ze al tientallen jaren bestaan, volgens de site..... Ik vind dit raar.... Wat zouden jullie doen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga na of dit bedrijf is aangesloten bij de brancheorganisatie voor de dakbedekkingsbranche Vebidak. www.vebidak.nl Mocht het niet zijn aangesloten, probeer er dan achter te komen wat de reden is. De website van Prodakbeheer is pas sinds dit jaar in de lucht; dat is weinig vertrouwenwekkend.

Ten eerste is het altijd verstandig om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen. Dank kan je in ieder geval bekijken of het genoemde bedrag van 1400 euro redelijk is. Maar dan terug naar je eigenlijke vraag, of je dit bedrijf betrouwbaar overkomt. Persoonlijk ben ik het met je eens, dat het vreemd is dat dit bedrijf verder niet terug te vinden is op internet. Van een bedrijf, dat al meer dan 30 jaar ervaring heeft en zich aanprijst als 24/7 bereikbaar, zou je verwachten dat deze makkelijk te vinden is op internet en niet pas onlangs een internetpagina heeft aangemaakt. Daarnaast vind ik het vreemd dat, als ik de naam in drie stukken hak en op google zoek met "pro dak beheer" allerlei bedrijven vind, duidelijk andere overigens, met namen waarin "dakbeheer" voorkomt (of dakreparaties "verkoopt"), maar het bedrijf dat Prodakbeheer in ieder geval niet op de eerste pagina's met zoekresultaten voorkomt. De meeste bedrijven vermelden ook netjes hun KvK-nummer op hun site, zodat je informatie over hen kunt opvragen als je dat zou willen. Dat heeft dit bedrijf ook niet op zijn site. Al met al, komt dit ook op mij niet betrouwbaar over. Maar de waarheid kan volkomen anders zijn, en dus kan het bedrijf wel betrouwbaar zijn. Maar daar zou ik toch maar eerst wat meer onderzoek naar doen. En als je toch overweegt met ze in zee te gaan, vraag dus ook bij een paar andere bedrijven een offerte aan. Dat is altijd het advies, ook als je al zeker weet dat het een betrouwbaar bedrijf is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100