Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik blijven wonen in het huis van mijn moeder?

Ik verzorg mijn moeder en sta bij haar ingeschreven. Kan ik bij overlijden van mijn moeder blijven wonen in haar huis? Zo niet, wat moet ik doen om in de woning te blijven wonen?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Wonen
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als meerderjarige zoon moet je z.s.m. zorgen als mede-huurder op het huurcontract vermeld te staan. Zo niet dan kan de verhuurder de huur na zes maanden opzeggen.
Neem contact op met de verhuurder.

3. Er zijn ook kinderen
Kinderen kunnen wel mede bewoners zijn, maar hebben daarmee nog geen duurzaam gemeenschappelijke huishouding met een ouder, omdat dit gezinsverband in ons land geacht wordt een aflopend karakter te hebben. Anders wordt het als de inwonende kinderen op het huurcontract vermeld staan als mede-huurders. Zo niet dan kan de verhuurder de huur na zes maanden opzeggen. Bij een minderjarig kind zullen de familie of overheidsinstanties moeten zorgen voor een dak boven het hoofd. Is het kind volwassenen dan zal het zelf voor een andere woning moeten zorgen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding