Is dit burenoverlast? Wat helpt?

Ik woon in een sociale huurwoning en huur deze bij Stadgenoot.

Naast ons woont een gezin dat bestaat uit moeder, vader, 1 volwassen zoon, 2 volwassen dochters, schoonzoon en 4 kinderen (leeftijd 2-11) en 2 kleinkinderen (leeftijd 2-4) In totaal zijn er dus 12 personen woonachtig (ter vergelijking, mijn gezin bestaat uit 3 personen, inclusief ikzelf)

De algemene beschaafde regel (in heel NL) is na 22 uur hoort het rustig te zijn, lees: geen geluidsoverlast.

Elke dag na 22 uur word de wasmachine aangezet, deze draait gemiddeld tot 04:00 omdat de buurvrouw claimt overdag geen tijd te hebben (buurvrouw is werkloos)

Kinderen maken kabaal na 22 uur, gooien dingen tegen de muur, laten keihard objecten op de tegelvloer (tegels door hele huis) vallen, onder het mom van "oeps" dan keihard lachen en stampend wegrennen (dat gebeurt rustig 30 keer per uur) Daarnaast gooien ze zowat elke minuut keihard de deur dicht en staat de tv keihard. Deze kinderen gaan pas rond 01:00 naar bed, zowel doordeweeks als in het weekend.

De geluidsoverast is zo hard dat zelfs onze andere buren naast ons het kabaal horen.

Nu ben ik zo vaak aan de deur geweest midden in de nacht, waar ik altijd als antwoord kreeg, mijn kinderen slapen hoor.. LOL

Politie, bemiddeling, niets hielp.

Woningbouw zegt: We kunnen helaas niets voor u doen, deze geluiden vallen onder "normale" leefgeluiden.

Ik slaap gemiddeld 4 uur per nacht.

Wat kan ik nu nog doen hiertegen?
Ben ik machteloos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker, dit is geluidsoverlast van de buren. Probleem is dat er vaak sprake is van 'cultuurverschil' waarop men zich beroept, als er al op gereageerd wordt. Ook wordt het gewoon keihard ontkend. Begrijp trouwens niet hoe groot dit huis moet zijn met 12.bewoners? Is er ook navraag bij de wbv gedaan hierover? Er zijn regels voor, niet te veel mensen in een te kleine woning. Zijn er 6 of meer slaapkamers in dit huis. Alleen voor de volwassenen zijn al 4 slaapkamers nodig. Heb ik het nog niet over de 6 kinderen, van 2-11 jaar. Sociale woningbouw met 6 of 7 slaapkamers? Ken ik hier niet? Niets helpt bij sommige mensen. Dat klopt. Als je alles al geprobeerd hebt, rest er nog maar een ding: verhuizen. Ik had lange tijd zelf het gevoel, dat je daarmee verliest, de strijd verliest. Inmiddels weet ik dat je misschien deze slag wel verliest, maar hoe belangrijk is dat als je na de verhuizing wel prettig woont, geen last meer hebt van dit soort a-sociale mensen, wel een normale nachtrust kunt hebben en na 22/23.00uur gewoon rust hebt. (In mijn stad, in wijken met sociale woningbouw, is 22.00 's avonds in sommige flats regel, maar gemiddeld wordt 23.00 aangehouden; trouwens, werd nog net niet uitgelachen met een vraag hierover bij de politie inzake geluidsoverlast een paar jaar geleden.) Ik ken iemand die na jarenlange ellende verhuist is, blij is en spijt heeft dit niet veel eerder gedaan te hebben, zij moesten hun huis verkopen eerst. Wat kun je nog doen? / wat helpt? Meer overlast geven dan de buren zelf, maar dat is een gevaarlijk spelletje. Ik zou dat zeker niet doen en ook niet aanraden. Antwoord Ja dit is burenoverlast. Als je de strijd aan wilt gaan, zou je alles moeten vastleggen, documenteren, eventueel fotograferen. Punt is, als je al zover bent dat politie/wbv/bemiddeling niet geholpen heeft, het wellicht niet meer haalbaar is. Bovendien waarom zou je nog willen strijden, is het leven in dit huis, deze buurt zo prettig? Beter lijkt het om gewoon te verhuizen, er is geen huis te verkopen: pluspunt. Wbv is op de hoogte en zal vast wel meewerken. Vertel de buren niets, anders wordt de herrie de laatste tijd voor verhuizen misschien nog erger. Sterkte. Toegevoegd na 6 minuten: Niets helpt, zij doen wat en wanneer zij willen. (Wasmachine draait goedkoper 's nachts, met 12 personen wordt er natuurlijk veel gewassen.) Je kunt niets meer doen: zij worden kennelijk van alle kanten (politie en wbv) ingedekt: ...normale leefgeluiden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100