Ik ben op zoek naar de naam van een vetplant die in de hoogte groeit en eens in de zoveel tijd kleine roze bloemetjes heeft?

Het gaat om een donkergroene vetplant voor binnen die in de volle zon met weinig water mooi en redelijk in de hoogte kan groeien. Eens in de zoveel tijd krijgt de plant bovenin scheutjes met mooie kleine roze bloemetjes. Ik heb deze plant een keer bij de Intratuin gekocht, ik heb de plant ongeveer 2 jaar gehad, opnieuw gekocht en nu hadden ze m niet meer. En de medewerkers wisten niet wat ik bedoelde, ik heb geen kaartje meer, en kan m niet op Google vinden.
Hopelijk kan iemand mij helpen! :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt heel erg als een plant die ik ook heb. Tradescantia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tradescantia Ik heb zelf de Zebrina variant, die heeft paarse blaadjes.

Dat zou gewoon een Crassula ovata kunnen zijn, in het Nederlands onder meer dikblad of geldboompje genoemd. Deze succulente plant groeit struikachtig met ovaal ronde, glanzende, aan de rand soms rood gekleurde bladeren. In de winter ontstaan aan de oudere exemplaren kleine stervormige witte of roserood gekleurde bloemetjes.

Bronnen:
http://gardeningsolutions.ifas.ufl.edu/mas...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100