Waar moet ik rekening mee houden bij de koop van een huis wat al twee jaar onbewoond is?

Wij hebben een woning op het oog welke al twee jaar leeg staat, sinds drie maanden is de woning gekocht door een belegger die wat onderhoud heeft gepleegd in en om het huis, ik vraag me af wat het nadeel kan zijn als een woning twee jaar geen verwarming aan heeft gehad op gebied van vocht ed....ps de woning heeft geen kruipruimte en is gebouwd in 1994.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er hoeven geen nadelen te zijn, een huis kan zelfs prima bevriezen zonder schade, als o.a. de leidingen leeg zijn gemaakt. Belangrijk is dat er voldoende ventilatie is geweest en natuurlijk dat er geen lekkages zijn geweest. Vochtproblemen zijn te zien en te ruiken. Schimmel e.d. is niet eenvoudig te verbergen. Als het plafond in een badkamer net geverfd is dan zou ik dat niet vertrouwen. Op zich geen probleem als eventuele schimmel eerst goed is bestreden. Ook hier geldt dat als er genoeg ventilatie is geweest er geen schimmel zal zijn geweest, de badkamer is die 2 jaar niet gebruikt. Toegevoegd na 6 minuten: Vergelijk het maar met een vrijstaande garage zonder verwarming. Toegevoegd na 9 minuten: tip: maak een praatje met de buren. Als optrekkend vocht o.i.d. een probleem is hebben die daar ook last van. Ook kom je zo waarschijnlijk te weten of er dingen mis waren die nu mogelijk verborgen zijn.

Simpel advies neem een bouwkundige mee tijdens bezichtiging en laat hem de zaak goed nalopen. Waarschijnlijk zijn er geen serieuze problemen maar liever safe dan sorry. Bv via vereniging eigen huis kun je een bouwkundige keuring aanvragen.

Mijn woning had 1 jaar leeg gestaan, de volgende zaken bleken daarvan het gevolg: Riolering was gedeeltelijk verstopt - door stilstand was er materiaal in de pijpen blijven liggen, wat hard is geworden. Wij hebben dit laten verwijderen door een installatiebedrijf. CV bleek niet goed op druk te zijn - Opgelost door water bij te vullen en CV te laten nakijken door een monteur. Voegen in badkamer bleken uitgedroogd - Dit waren cementvoegen welke meer dan 1 jaar niet nat waren geworden en dus poreus werden. Toen wij gingen douchen liep het water door de voegen en door het plafond - Laten verbouwen door een aannemer op kosten van de verkopende partij / verborgen gebreken. En zoals hierboven genoemd: Laat een bouwkundige keuring uitvoeren, die paar honderd euro dat dat kost verdien je direct terug als hij iets vindt (en waar jij dus niet voor gaat betalen), als hij niet vindt dan slaap je een stuk beter als je er woont. Beste investering in je nieuwe woning is er niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100