Is mos op een schuin dak schadelijk?

Toegevoegd na 8 minuten:
Er ligt veel mos op mijn dak, hetgeen door vogels naar beneden valt. Nu heb ik gehoord dat als het mos vochtig wordt en het gaat vriezen, de dakpannen kunnen scheuren waardoor er lekkage door kan ontstaan. Dit mos ligt er al een tijdje en een dak zou ongeveer 50 jaar mee moeten gaan. Wie kan mij hierin advies geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is nu eenmaal een feit: geen enkel dak ontsnapt aan mosvorming. Leien, shingles, dakpannen, hellend of plat... Mos voelt zich thuis op eender welke dakbedekking, hoewel de meer poreuze materialen hier net iets gevoeliger voor zijn. De worteltjes van mossen en algen gaan namelijk tot diep in de poriën van de dakbedekking doordringen en kunnen zich erg snel verspreiden. Toch hoef je je niet meteen grote zorgen te maken wanneer je dak een groen laagje vertoont. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is mos namelijk vooral een esthetisch probleempje, en zal het (buiten bij rieten daken) dus geen serieuze problemen veroorzaken.

Bronnen:
http://www.hetportaal.be/dakbedekking-ontm...

Mos op dakpannen kan een kwaad, mocht het vocht uit de mos wel voor scheuren zorgen bij vorst is het dak echt aan vervanging toe, de pannen zouden dan namelijk ook gaan scheuren bij ijzel. Het kan wel voor problemen zorgen bij de regenwater afvoer,denk hierbij aan verstopte goten en regenpijpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100