Zou het slimmer zijn om een flat te kopen of te huren?

De prijs per maand is minder bij kopen, maar zit je dan aan dingen vast? Hulp a.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hypotheekrente is momenteel heel gunstig, dus om die reden kan het een goed idee zijn om nu over te stappen op een koopwoning. De maandelijkse kosten kunnen inderdaad lager uitvallen dan bij huren. Denk er wel aan dat je bij een koopwoning zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Als er dus iets kapot gaat, draai je zelf op voor de kosten. Het is dus handig om een financiële buffer te hebben voor dit soort kosten. Daarnaast heb je een vast inkomen nodig om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Als je dus wat spaargeld hebt, een vast contract en als je van plan bent om voor langere tijd in de betreffende flat te blijven wonen, kan het zeker slim zijn om te kopen. De Telegraaf heeft laatst een handige rekentool online gezet, waarmee je kunt berekenen of kopen of huren verstandiger is in jouw situatie. (Zie bron)

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/overgeld/huis-hypo...

Je hebt bij het kopen van een flat ook te maken met extra kosten voor de Vereniging van Eigenaren (verplicht) en als er een lift in de flat is, kan dat wel 200 euro per maand zijn. En vanaf 2008 weten we dat het niet altijd waardevermeerdering is als je de flat moet verkopen.

Kopen is over het algemeen altijd beter, zeker als de lasten al minder zijn. Wel komen er vaak andere kosten bij kijken zoals een vereniging van eigenaren, die gezamenlijk sparen voor gezamenlijke reparaties, en onderhoud. En dingen zoals bijvoorbeeld een verwarmingsketel die je bij defect uit eigen zak moet betalen. Een huis kopen kan weleen soort spaarpot zijn ....als de huizen prijzen stijgen, of gelijk blijft, en het daarentegen toch afbetaald word. Huurhuizen hebben vaak te maken met huurverhogingen, terwijl bij koop de te betalen aflossingen gelijk blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100