Mogen wij hier een stenen muur plaatsen?

Wij hebben samen met de buren 20 jaar geleden een houten schutting geplaatst als afscheiding van onze tuinen.
Deze schutting is ongeveer 10 meter lang.
Nu willen wij graag een stenen muur als afscheiding.
Mag dat en mag dat op de erfgrens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je het in samenspraak doet met de buren mag hij op de erfgrens Hij mag niet hoger dan 1.80 zijn. doe je het zonder samenspraak met de buren moet je hem op eigen grond zetten Toegevoegd na 1 minuut: 1.80 meter moet 2 meter zijn boven de 2 meter heb je vergunning nodig onder de 2 meter niet

Ja, een schutting mag vervangen worden. Normaal worden de kosten gedeeld. Echter als het een dure schutting is zijn de buren niet verplicht om mee te betalen.

Ja tuurlijk mag dat. Als je maar binnen de maximale hoogte blijft (ik geloof 2.00 meter). Je moet alleen wel overeenstemming bereiken met je buren. Indien zij er niet mee accoord gaan dan dien je de schutting helemaal zelf te betalen en op je eigen grond zetten. Je zet hem als het ware voor de bestaande schutting. Maar dat moet je natuurlijk niet willen want dan verlies je grond. Indien zij accoord gaan dan kan je dit gezamenlijk betalen en gezamenlijk neerzetten precies op de erfscheiding.

In overleg met je buren is veel mogelijk Je moet je alleen aan de normen houden, zoals de schutting mag niet hoger zijn dan 1.80 m.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100