Waarom zijn bloempotten niet waterdicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bloempotten die niet waterdicht zijn worden vaak van aardewerk gemaakt. Zelfs als er geen gat onderin de bloempot zit kan hij lekken. Aardewerk heeft de eigenschap om water op te nemen, en lekt daarom dus ook door. Ook zijn bloempotten soms gemaakt van riet. Als er dan geen plastic laagje aan de binnenkant zit dan lekt ie dus ook. Ook is er een verschil tussen bloempotten die meer voor de sier bedoeld zijn, en daarom vaak ook niet waterdicht zijn. En aan de andere kant heb je bloempotten die meer voor functioneel gebruik zijn en kwalitatief daarom ook beter!

om als een plant teveel water heeft gekregen zijn overtolig water dan weg kan zodat de plant niet verzuipt

Het zijn meestal de bloempotten voor buiten die zo'n gat hebben onderin. Dit is om te voorkomen dat er teveel (regen)water in de pot blijft staan. Wanneer een plant teveel water krijgt, is meestal het gevolg dat zijn wortels gaan rotten. Niet de bedoeling dus. :-) Binnen hebben bloempotten meestal geen gaten, omdat je daar zélf kan reguleren hoeveel water je ze geeft. Sommige soorten bloempotten voor binnen hebben echter deze gaten wel; precies met dezelfde reden.

Dat is omdat als je te veel water in de pot doet of als het een tijd heeft geregend, dat je plant dan niet meteen verzuipt. En het laat een beetje zuurstof door voor de wortels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100