Ik heb meerdere malen lekkage gehad van de boven buren. Dit huis is huur n ik ben koop. Wie is aansprakelijk?

Lekkage veroorzaakt door verstoppingen, door emmer met 10 ltr water over keukenvloer omdat de bovenbuurvrouw wilde schoonmaken etc. Ik heb geen inboedelverzekering( is niet verplicht in nederland) maar wie kan ik aansprakelijk stellen de huurder of de verhuurder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit een kwestie van verzekering. Vertel de bovenburen, dat het niet persoonlijk is, maar dat jij hun aansprakelijk stelt, omdat je anders je schade niet vergoed krijgt. Het is aan hun of hun verzekering om de schade te verhalen op de eigenaar. Hoe hard het ook is je dient de bewoner en/of veroorzaker aansprakelijk te stellen. Toegevoegd na 1 minuut: Zie ook de andere antwoorden. Niemand kan alles weten.

Zij kan haar aansprakelijkheid verzekering hiervoor inschakelen. Meestal als je een eigen verzekering hebt neemt jou verzekering contact op met die van haar. Dit zullen ze aan haar vragen, maar dit kan zij dus ook aangeven. Succes

Het hangt ervan af of de schade is veroorzaakt door verstopping of door een domme actie als emmers water leeggooien over de vloer. In het eerste geval lijkt me dat je bij de eigenaar moet zijn, in het tweede geval bij de 'dader'. Als lekkage wordt veroorzaakt door een defect aan het dak, moet je bij de vereniging van eigenaren zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100