Zeer primitief slot op voordeur. Is woningbouwvereniging verantwoordelijk?

Na-oorlogse woningen met primitief hang- en sluitwerk. Gevolg: Zeer veel inbraken. Simpel forceren van kunststof ramen of - zeer recent - een gesloten voordeur geforceerd (Braaksporen zo goed als nihil, de schoot stak gewoon uit.....!?!). Is de verhuurder, de woningbouwvereniging, verantwoordelijk voor degelijk hang- en sluitwerk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hang en sluitwerk is voor de verantwoordelijkheid van de huurder. Je bent zelf verantwoordelijk voor degelijk hang en sluitwerk in je voor en achterdeur . Toegevoegd na 52 minuten: zie ook http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/betaalt-kosten-nieuw-deurslot-huurhuis.390490

De verhuurder is verantwoordelijk voor bijna alle onderhoud. In de bron een lijst wat voor wie is, hang en sluitwerk is in ieder geval niet voor de huurder. Nu wordt het de vraag hoe goed hang en sluitwerk moet zijn; is het huidige hang en sluitwerk versleten? Als ik de vraag zo lees is dat wel het geval, o.a. het woongenot wordt geschaad door een grotere kans op inbraak. Doet de verhuurder niks, dan: http://www.huurders.info/huurprijzen-en-woonlasten/onderhoudsprocedure/ Zo kan het ook (bron 2) Dat zou je als voorbeeld kunnen nemen, voor je verhuurder.

Bronnen:
http://www.huurders.info/onderhoud-en-sted...
http://www.wswoensdrecht.nl/page.asp?id=82...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100