is bladglans schadelijk ?

Dat is de vraag eigenlijk: is bladglans schadelijk voor planten, dieren of mensen? En is er nog verschil in onderlinge merken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bladglans is eigenlijk een dun laagje olie, dat bij normaal gebruik niet schadelijk is voor mens en dier. Echter moet je er niet van gaan eten ( katten) en natuurlijk niet van drinken. Gebruik het echter wel buiten om op je planten te spuiten. Want binnen gaat de nevel met bladglans overal naar toe, ook waar je het niet wilt hebben. Onderlinge verschillen in merken, zal niet veel uitmaken, de basis is het zelfde en dat is die olie. Deze olie op het blad, zorgt er voor, dat het stoflaagje of kalkresten op het blad, transparant worden, ook voorkomt het dat nieuw stof zich op het blad kan hechten. Hierdoor krijgt de plant via hun blad, aanzienlijk meer licht!! Het heeft dus duidelijk een positief effect! Planten met spint, knappen er ook van op, want de spint gaat dood door het bladglans, ze stikken in deze olie!!

Met blad glans spuit je een vettig laagje op de bladeren. Veel planten hebben dat van nature. In huis droogt het vaak uit. Vergelijk het mer je huid die soms uitdroogt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100