Wat is dit voor ongedierte?

Dit naar aanleiding van de vraag van Rieneke.

Laatst vond ik tegen de muur een langwerpig vies dun beest. Het leek op een hele dunne, maar veel langere duizendpoot. Rood/bruin van kleur en kronkelig. Soort kleine slangetjes. Bah!!

Ik hoorde dat ze in vochtige huizen voorkomen, maar ons huis is helemaal niet vochtig.

Hoe heten die dingen en waar komen ze vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook duizendpoten zijn er in vele soorten, diegene die je wel eens in huis vindt, is een soort die heel smal is en op een slangetje lijkt. Ziet hij er niet zo uit, dan kunnen het ook andere soorten zijn, pas op, sommige kunnen erg gemeen bijten, voelt als een wespensteek. Ze komen soms voor het winter wordt, het huis in om te overwinteren. Miljoenpoten leven op vochtige bijna natte plekken in het donker ,waar rottend of levend organisch matriaal aan wezig is en zal in huis niet zo maar voor komen.

Da's vast een meloen eh miljoenpoot geweest! Heb je de pootjes niet geteld?

Idd ze komen in vochtige huizen voor maar ook als je bv pas gedweild hebt,ze komen op vochtige plekken af. En je krygt ze byna nt te pakken. De éné keer heb je er meer last van dan de andere keer.

Dit klinkt als een miljoenpoot. Zie plaatje en Bron. Toegevoegd na 2 minuten: Meer plaatjes en beschrijvingen op Wikipedia - zie tweede Baron.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Miljoenpoot
http://users.skynet.be/verzamelen/miljoenp...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100