Hoeveel liter (met koud water gemengd) douchewater haal je uit 1 liter heet water?

Volgens de heetwatermeter zou ik 508 liter heet water per dag moeten hebben gebruikt in de douche. Koud water wordt hier niet gemeten. Dit is op zich al belachelijk.
Nu zou ik graag willen weten hoeveel douchewater ik totaal moet hebben gebruikt, inclusief het erdoor gemengde koude water.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een normale douche gebruik je 50 liter water op een temperatuur van 38-40 graden. Voor een bad is dat 80 liter van 38 graden. Het is dus onmogelijk dat je voor douchen 508 liter water per dag gebruikt.

Daar geef je te weinig informatie voor, Om dat te berekenen moet je de temperatuur van het hete water kennen, en de temperatuur van het koude water, en de temperatuur van het mengwater. Volgens mij heb ik dat vroeger op school leren berekenen, met calorieën nodig om water te verwarmen of te koelen. Geen idee of dit nu eigenlijk als reactie telt, maar zeggen dat een antwoord niet zo gegeven kan worden lijkt mij ook een antwoord

De formule is: T_mengsel = {(T_k x L_k) + (T_h x L_h)} : (L_k x L_h) Waarbij: T_mengsel = Temperatuur van het mengsel T_k = Temperatuur van het koude water T_h = Temperatuur van het hete water L_k = Hoeveelheid koud water in liters L_h = Hoeveelheid heet water in liters Stel: Koud = 6°C, Heet = 80°C en Mengsel = 35°C. Voor de ingevulde formule geeft dat: 35 = {(6 x L_k) + (80 x 508)} : (L_k x 508) Uitgewerkt geeft dat: L_k = 788 788 Liter koud water dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100