Wat kost het laten leeg halen en bezemschoon maken van een benedenwoning ongeveer?

Ik begrijp dat dit van veel factoren afhangt, maar ik wil het graag ongeveer weten. Het gaat om een benedenwoning en kelder. Het staat redelijk vol Er staan geen hele waardevolle spullen bij.
Heeft er iemand ervaring mee? Er zijn veel bedrijven die deze dienst aanbieden. Ik wil graag voor ik moeite doe om een offerte aan te vragen weten of het in mijn budget ligt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ooit heb ik het bij mijn buurvrouw laten doen op verzoek van haar familie. Dat kostte toen voor een 100 vierkante meter 3000 gulden; dat zou nu pakweg 1500 euro zijn. Veel hangt af van de bewerkelijkheid van de ruimte: veel haakjes, spijkers in de muur en vastgeplakte vloerbedekking etc.maken de prijs snel hoger. Je kunt altijd offerte vragen bij diverse bedrijven/bedrijfjes. Bedrijven die verbonden zijn aan een kringloopzaak, zoals Jutterdok in Amsterdam, zijn bescheiden in hun prijs. Die kringloopwinkels komen spullen ook gratis afhalen: dan hoef je alleen nog muren en vloeren te doen ( of laten doen). Met het Leger des Heils kom je ook een eind. Je kunt ook overwegen een veilinghuis te laten komen om de hele inboedel mee te nemen en te verkopen. Rommel moet je dan wel zelf hebben uitgesorteerd om het zo te zeggen. En daarna de ontruimers, die hoeven alleen muren en wanden te doen, dat scheelt een stuk. Ook is het mogelijk een opkoper te vragen om te komen. Die haalt gratis alles weg wat hij gebruiken kan en daarna heb je dus die opruimploeg nodig. Ooit had ik een vracht boeken over en andere spullen, gratis af te halen, ik heb een briefje opgehangen op een prikbord in een universiteit. Die studenten waren eerder bij me op de stoep dan ik zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100