ik wil samen met mijn zoon zijn hypotheekovernemen, maar ik woon in een huirhuis en wil daar liever niet uit, is hier een oplossing voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is mogelijk...ligt er wel aan wat je inkomen is...omdat je dubbele lasten krijgt...aan andere optie is dat het huis op zijn naam blijft staan..hij blijft dan voor de bank verantwoordelijk...

Je kunt samen met je zoon een hypotheek hebben. Ik neem aan dat je zoon in het pand gaat wonen waar de hypotheek op rust. Hij kan de hypotheek onder box 1 van de landelijke belasting laten vallen. Inkomen uit werk, uitkering en eigen huis. Voor u valt de hypotheek onder box 3. Behalve als u ook (tijdelijke) in het huis gaat wonen. Natuurlijk kunt u in uw huurhuis blijven wonen. Twee of meer plekken huren of kopen waar u regelmatig verblijft is mogelijke en dat doen zeer veel mensen. En de belasting (zowel de landelijke als de gemeentelijk) als de banken doen daar niet moeilijk over en hebben daar hun regels op af gestemd. U dient samen met uw zoon langs de bank, de belastingdiensten te gaan om u voor te lichten en daar afspraken met te maken. De landelijke belastingdienst of vakbond licht u met plezier voor wat de fiscale gevolgen zijn en hoe deze bijzondere situatie ingevuld dient te worden op de aangifte. Ook zou ik afspraken maken hoe de kosten van de hypotheek verdeeld zijn. En die op papier vastleggen bij de bank en de belastinginspecteur en gemeentelijke belastingambtenaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100