Wie weet de werkingsduur van een lokdoosje?

We hebben al een tijdje last van mieren en we hebben dus een lokdoosje neergezet. Maar die staat inmiddels al bijna een week en het lijkt wel alsof er nog evenveel zijn als voor het lokdoosje. We hebben 'm op het aanrecht te staan want de mieren lopen daar het meest, maar ze blijven maar heen en weer lopen van het doosje naar hun nest die blijkbaar achter het aanrecht zit. Het doosje is ook werkzaam tegen alle tropische mieren. Nu vroeg ik me af hoelang het kan duren voor het spul werkt en er minder mieren zijn, want het is namelijk nogal irritant tijdens het koken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak staat de geldigheidsduur op het doosje of de verpakking. Reken op een maand of drie, dan is het spul wel uitgewerkt. Als je veel last van die mieren hebt ( zijn het soms van die kleine witte miertjes, faraomieren, een echte plaag?), schakel dan de gemeente dus de GGD in. Die kunnen er meestal radicaal een eind aan maken. In een week krijg je ze met een lokdoosje echt niet weg en soms lukt het helemaal niet. Schakel deskundigen in.

Voordat het lokdoosje echt werkt, duurt wel even, dit komt omdat de mier er niet direct aan dood gaat, de mier neemt het gif mee en sterft, uren later ergens anders, dit is zo, omdat mieren slim zijn en als ze een mierenlijk in het doosje aan zullen treffen, direct de link leggen met giftig voedsel en er dus niet meer in de buurt van het doosje komen. Maar al een week een doosje hebben staan en nog geen resultaat is wel erg lang. Dat kan 2 redenen hebben, het doosje is te oud en niet meer werkzaam, of het doosje is met vocht in aanraking gekomen en werkt daardoor niet meer. Advies: koop nieuwe doosjes, bij een andere zaak dan waar je deze hebt gekocht, grote kans dat deze nog uit het magazijn komen van vorig jaar en over datum zijn. Plaats het doosje in het spoor van de mieren, zo dicht mogelijk bij het nest. Het doosje werkt na opening circa 1 tot 3 maanden, dat ligt aan het merk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100