Moet ik een vergunning aanvragen als ik een tuinhuisje van 3x4 wil bouwen in de tuin?

Ik woon in brabant (ik weet niet of dat iets uitmaakt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoogstwaarschijnlijk wel, en de enige die je daar precies antwoord op kan geven, is je gemeente. Dus kijk op de site van je gemeente bij de uitleg over vergunningen, vaak staat daar duidelijk uitgelegd voor wat je wel en niet een vergunning nodig hebt. Als je in een huurhuis woont, kun je dat soms ook vinden op de site van je verhuurder, want die moet ook akkoord gaan (in mijn geval zou ik zelf een vergunning moeten aanvragen, de boel moeten [laten] bouwen, en dan zou ik wegens waardevermeerdering van mijn woning een deel van de kosten terugkrijgen van de wbv. Dat geldt dus niet voor elke wbv!).

Ik kan niet zien of u van Nederland of van Belgie bent, wij hebben beiden een Brabant. In Belgie kan u bouwen tot 40 m² zonder een bouwvergunning te moeten aanvragen. Zie bijgevoegde link ivm Stedenbouwkundige bepalingen.

Bronnen:
http://habitos.be.msn.com/nl/bouwen/geen-v...

Ga naar www.omgevingsloket.nl en doorloop de vragenboom. Hier zal vanzelf uit blijken of u een vergunning nodig hebt of niet. Zo ja, kunt u meteen via deze zelfde site een omgevingsvergunning aanvragen bij uw gemeente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100