Is er een middel om vlonderplanken minder glad te maken?

Mijn schoonmoeder heeft op het dek en de loopplank van haar woonboot vlonderplanken die deze tijd van het jaar spekglad zijn, heeft iemand een middel of idee om er iets aan te doen zodat je niet uitglijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is vooral belangrijk om de vlonders groene aanslag en algvrij te houden, dat kan met een groene aanslagreiniger, bijv van HG, maar ook bij de Action tegen een veel goedkoper bedrag, merkloos te krijgen. Verder is het een optie er anti slip van HG op te doen, dan glij je daar zeker niet meer uit, tenzij er ijs op ligt natuurlijk.

Eerst goed reinigen en dan: Bij de bouwmarkt hebben ze speciale antislipverf. Beitsen met een beetje zand erdoor. Bij hardhout zou ik het gewoon olieen en door het jaar heen af en toe een beetje zand strooien. http://www.klusidee.nl/Forum/about31815.html

Gooi er wat grof metselzand overheen, de gladheid vermindert direct, is goedkoop en milieuvriendelijk.

minder glad maken kan ( welkoop / gamma ) dan zou je er een soort lak op moeten verven, dat het minder glad word maar dan gaat het er wel een beetje meer wazig (mat) uitzien, en beschadigt het wat sneller dan gladde lak, wij hebben houten tegels op het terras,

Wij hebben een houten brug over de vijver. We moeten de brug over om buiten te komen. Bij nat en glad weer strooit mijn man er altijd vogelzand over. Gemalen schelpenzand, werkt perfect. Verkrijgbaar in strooibus bij de dierenspeciaalzaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100