Wat is Renforce katoen en is het beter dan gewoon katoen?

Zijn dekbedden van renforce katoen van een betere kwaliteit dan de "gewone" katoenen, of zegt renforce niets over kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

het verschil tussen renforce katoen en gewone katoen is 1) gebleekte stof 2) dunne stof dus kwalitatief zou je zeggen dat de gewone katoen langer meegaat omdat het dikker is, dus minder snel slijt. informatie uit onderstaande bron: RENFORCE 1) Gebleekte dunne stof 2) Katoenen stof 3) Madapolam 4) Soort stof 5) Stoffen Toegevoegd na 2 uur: de conclusie is dat renforce katoen: gebleekt, dun en VERSTERKT is…! dan is het antwoord op de vraag: het is versterkte katoen, dus sterker/beter dan gewone katoen! zie reacties svp!

Bronnen:
encyclo.nl/begrip/renforce

Renforceren = versterken Renforcé (komt van het Franse voltooid deelwoord renforcée ) [[Het woord "renforce" is blijkbaar na de 17de eeuw in de 19de eeuw opnieuw ontleend (uit het Frans) ]] Renforce katoen is een versterkte katoen met een platbinding, oftewel een linnenbinding, dat is de manier waarop ketting en inslag elkaar kruisen. Kenmerken van een platbinding: - Voor- en achterkant van de stof zien er hetzelfde uit. - Eventuele lijntjes in de stof lopen altijd horizontaal of verticaal. Het is dus een versterkte katoen die niet scheeftrekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100