Notariskosten bij in werking treden ontbindende voorwaarde?

Ik ga een woning kopen met uiteraard financiering als een ontbindende voorwaarde erin. Nu staat er echter een artikel in, dat als de ontbindende voorwaarde in werking treedt, de notariskosten voor mijn rekening komen. Is dit gebruikelijk? Ik ben het nog nooit eerder tegengekomen. Ook op internet kon ik er niets over vinden. Kan ik eisen dat dit uit het contract gehaald wordt? (Ik heb het uiteraard nog niet getekend.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een huis hebt gevonden dan teken je een voorlopig koopcontract. Dat houd in dat je het huis koopt als je een financiering krijgt. Daar is nog geen notaris voor nodig.

DAt zou ik wel doen. Het is tenslotte een kopersmarkt. Maar je gaat pas naar de notaris als alles geregeld is. Als jouw geld vertrekker op basis van door jou vestrekte inkomensgegevens de financiering heeft goedgekeurd kan er weinig misgaan. Toch Tussen koop en oplevering kan soms lange tijd tussen zitten. Als er hierin iets misloopt mbt je inkomen, waardoor je financier zich terug trekt, is dat natuurlijk jou risico en niet die van de verkoper.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100